Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 8 078 st

Avesta Visentpark

Pris per person från 80:-

Vuxen: 80 kr Ungdom (13-18): 40 kr Barn t.o.m. 12: gratis inträde

Visenterna är respektingivande djur med rötter i vår urtid. Historien om hur visenterna räddades från utrotning i Avesta är intressant, och planerna för framtiden spännande. Kanske kommer en visent som du sett idag att ströva i en nationalpark i Karpaterna imorgon. Genom ett europeiskt samarbete arbetar Avesta kommun vidare med att bevara rasen och placera ut djur i naturen.

Avesta kommun har en härlig besöksmiljö där du som besöker Avesta Visentpark kan känna trivseln i en liten bondgård från början av sekelskiftet. Avesta Visentpark stoltserar med att vara en av Europas främsta avelstationer för bevarandet av denna utrotningshotade djurart - visenten (Europeisk bison).

På Ladugårdsfiket kan du äta en enkel lunch eller ta en fika efter en guidad tur i parken. Visenterna strövar i hägnen och du är hjärtligt välkommen att njuta av den rogivande tillvaron i vår fina trädgård.

Öppet sommartid.

Dela:

SCR
Fjällguiden
Tågkompaniet-Norrtåg
Sommarbanner Snälltåget
Petit Hotel
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell

© Trido AB 1997-2017
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!