Active Ski Travel
Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 8 912 st

Res i Arns fotspår!

Upplev Arns rike!
Följ tempelriddaren Arn Magnusson genom Västergötlands historia. Böckerna och filmerna om Jan Guillous romanhjälte Arn Magnusson väcker vårt historieintresse och kittlar fantasin. Även om Arn själv inte är en verklig person så är platserna och händelserna i mångt och mycket hämtade ur verkligheten. Handlingen utspelas i trakten mellan Vänern och Vättern och har blivit en vägvisare till Västergötlands historiska platser. Upplev Västergötland genom en stimulerande resa med nya kunskaper från både fantasi och verklighet – en föreställning fylld av kärlek och dramatik. Att resa i Arns Fotspår är ett sätt att med sagans hjälp möta historien där våra auktoriserade Arn- och medeltidsguider har en nyckelroll för att tydliggöra skillnaden.

Förslag på besöksmål I Arns Fotspår: Skara Domkyrka, utställningen ”Skara i Medeltid” på Västergötlands Museum, Varnhems Klosterstad, Husaby och Forshems kyrkor på Kinnekulle. Dessutom finns flera inspelningsplatser i området. Med på resan rekommenderar vi en auktoriserad Arnguide och självklart njuter ni a medeltidsinspirerade måltider.

Strax utanför Götene finns "Arnbyn" där byggnader och rekvisita från Arnfilmerna finns samlade.

”Tidsresor – Från Stenålder till Nutid”
TV4:s programserie "Sveriges Historia" (från stenålder till nutid) tar upp flera platser kring Skaraborg och Västsverige. Våra tidsresor tar upp platser som nämns och syns i tv-programmen. Tillsammans med våra erfarna och sakkunniga Västgötaguider upplever ni historiens vingslag runt Skaraborg, från Falbygden med sina megalitgravar, de unika bronssköldarna, medeltidskyrkor, Kinnekulle, Karlsborgs Fästning och Göta Kanal till Läckö Slotts glansdagar och fabrikstiden på Rörstrand, med mycket mera!

Landet mellan Vänern och Vättern erbjuder mycket att se och göra inom ett litet område. N&N resor bokar resan och arrangemanget med den blandning av natur, kultur, historia, shopping och god mat som ni önskar.

Dela:

SCR
Veolia Transport
Nordic Camping & Resort
Rättviksbacken
Astrid Lindgrens värld
Fjällguiden
Petit Hotel

© Trido AB 1997-2014
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!