Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 8 030 st

Res i Arns fotspår

Landet mellan Vänern och Vättern erbjuder mycket att se och göra inom ett litet område. Discover Sweden Tours (Även N&N resor) bokar resan och arrangemanget med den blandning av natur, kultur, historia, shopping och god mat som ni önskar.

Vi skräddarsyr resan efter ditt önskemål. Välkommen att höra av dig för en kostnadsfri offert.

Upplev Arns rike!
Följ tempelriddaren Arn Magnusson genom Västergötlands historia. Böckerna och filmerna om Jan Guillous romanhjälte Arn Magnusson väcker vårt historieintresse och kittlar fantasin. Även om Arn själv inte är en verklig person så är platserna och händelserna i mångt och mycket hämtade ur verkligheten. Handlingen utspelas i trakten mellan Vänern och Vättern och har blivit en vägvisare till Västergötlands historiska platser. Upplev Västergötland genom en stimulerande resa med nya kunskaper från både fantasi och verklighet – en föreställning fylld av kärlek och dramatik. Att resa i Arns Fotspår är ett sätt att med sagans hjälp möta historien där våra auktoriserade Arn- och medeltidsguider har en nyckelroll för att tydliggöra skillnaden.

Förslag på besöksmål I Arns Fotspår: Skara Domkyrka, utställningen ”Skara i Medeltid” på Västergötlands Museum, Varnhems Klosterstad, Husaby och Forshems kyrkor på Kinnekulle. Dessutom finns flera inspelningsplatser i området. Med på resan rekommenderar vi en auktoriserad Arnguide och självklart njuter ni av medeltidsinspirerade måltider.

”Tidsresor – Från Stenålder till Nutid”
Tillsammans med våra erfarna och sakkunniga Västgötaguider upplever ni historiens vingslag runt Skaraborg, från Falbygden med sina megalitgravar, de unika bronssköldarna, medeltidskyrkor, Kinnekulle, Karlsborgs Fästning och Göta Kanal till Läckö Slotts glansdagar och fabrikstiden på Rörstrand, med mycket mera!

Dela:

MTR Express
SCR
Artipelag
Kustvägen
SJ
Sommarbanner Snälltåget
Storsätra Fjällhotell

© Trido AB 1997-2017
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!