Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Kiruna Hotell & Vandrarhem

Lättillgänglig utgångspunkt för turer i fjällvärlden

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

STF Kiruna Hotell & Vandrahem är en trivsam anläggning med attraktivt läge. En perfekt utgångspunkt för upptäcktsfärder i fjällvärlden. Vi har gäster från hela världen och stor erfarenhet av grupper.

Läs mer

Anläggningen drivs av Malmfältens folkhögskola och ligger 4,3 km från nya Kiruna centrum, dit du kan ta dig med lokaltrafikens bussar.
 
Här har du nära till naturen, direkt inpå knutarna finns mycket fina motionsslingor för skidåkning, promenader och joggingturer.
 
Nu har vi även en vallabod med 3 stationer på vårt område, som du som gäst får nyttja utan kostnad.
 
En liten bit härifrån finns Kirunas stadsberg Luossavaara där du kan åka utför vintertid och med cykel sommartid, då du även kan åka upp med den nya stolliften och njuta av midnattssolen,
Det är bara några mil till Björkliden och Riksgränsen som är Sveriges nordligaste skidorter i Kiruna kommun.
 
Vi erbjuder olika former av boende i enkel- eller dubbelrum. Sänglinne, handdukar samt slutstädning ingår i priset. TV och wc finns i samtliga rum, många rum har även dusch. Fri internetanslutning på området och gratis parkering för våra gäster. Du har tillgång till gemensamt kök/allrum och bastu utan kostnad, inga husdjur accepteras.
 
Vår restaurang som drivs av Ann´s kök har en strålande utsikt över Kebnekaises mäktiga bergsmassiv erbjuder frukost och lunchbuffé, a la carte och take away. Alla dagar i veckan, Du kan även boka frukostpåse om du inte har möjlighet att äta på plats.
 
I Kiruna med omnejd finns det gott om aktiviteter att välja på. Vad sägs om skoteråkning, hundspann, jakt, fiske, forsränning eller kanot? Kanske vill du besöka Ishotellet eller följa med på en intressant rundtur i gruvan. Kirunas vackra kyrka är också väl värt ett besök liksom nya stadshuset.
 
Eller varför inte bara njuta av midnattssolen under sommarnätterna eller vintertid uppleva norrskenet – ett minne för livet!
 
Grupper och Konferens
Vi har stor erfarenhet av att ha grupper boende hos oss och vi moderna konferenslokaler för den lilla gruppen och vår aula som tar upp till 150 personer, hör av dig så berättar vi mer.
 
Varmt välkommen!

Vår service

  • Bastu

    Bastu finns.

  • Wifi

    Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

  • Parkering

    Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

  • <1 km till längdspår

    Närmare än 1 km till längdspår.

  • Grupper

    Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

  • Konferens

    Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

    Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Se tillgänglighet och boka.

    Sök & boka

    Kontakt och öppettider

    Adress:

    Malmfältens Folkhögskola, Campingvägen 3
    981 35 Kiruna

    Hitta till boendet
    Kommer du in till Kiruna söderifrån är det lättast om du svänger av vid första rondellen till höger och därefter direkt till vänster så att du kommer på Hjalmarlundbohmsvägen. Du kör norrut, på högersida passerar du kyrkogården och till vänster om rondellen har du Statoil. Du fortsätter efter samma gata rakt fram och kör så att du även passerar stadshuset på vänstersida.
     
    Efter att du har passerat OKQ8 på vänstersida vid en fyrvägskorsning så är det inte långt kvar till oss. Du svänger av till höger tredje gatan efter korsningen vid OKQ8, då hamnar du på Matojärvigatan och kör upp till höger efter den gatan tills du ser Högalidskolan, strax nedanför denna skola finns Campingvägen på vänstersida, ca 300 meter längre fram har du Malmfältens folkhögskola.

    GPS-koordinater:

    N67.861748°, E20.235069°

    Kontakt:

    +46 980675 00 malmfaltens@kiruna.fhsk.se

    In- och utcheckningstider:

    Incheckning (tidigast): 15:00
    Utcheckning (senast): 11:00

    Öppettider reception

    Vardagar 8-19 och helger 15-19

    Antal rum

    38

    Antal bäddar

    76-100

    Följ STF Kiruna Hotell & Vandrarhem

    Vårt hållbarhetsarbete

    • Hållbarhetslöftet

      Hållbarhetslöftet

      Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

    Vandringstips

    Kungsleden Abisko - Nikkaluokta

    Kungsleden Nikkaluokta – Saltoluokta

    Nikkaluokta - Ritsem

    Hjälp oss göra skillnad

    Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

    Upptäck fler boenden

    Sök boende via karta

    Nya boenden

    Upplev mer

    Upplevelser i Sverige

    Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

    Turista hållbart

    Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

    Bo till medlemspris

    Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.