Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 851 st

Ystad och Österlen

Ystad & Österlen
Ystad & Österlenområdet är idag ett populärt besöksmål, framför allt sommartid. Allt fler hittar även hit året runt lockade av lugn och ro, god mat och härliga kultur- och naturupplevelser.

Turistsäsongen är lång och antikmässan i Brösarp smygstartar säsongen. Därefter vid påsk arrangeras konstrundan och besökare kommer från när och fjärran för att besöka konstnärer, designers och konsthantverkare i deras ateljéer. Under den mesta delen av året erbjuds det teaterföreställningar, opera, musik. Under första helgen i november arrangeras Österlen Lyser (en mängd arrangemang i ljusets tecken samt Österlen Lyser maran). Här finns gott om aktiviteter som berikar dig med både låg och hög puls. Kanske är du intresserad av golf, trädgård, spa, museum, fiske, cykling, kajakpaddling, ridning, konst, naturupplevelser eller något helt annat... Över sex mil stäcker sig kustremsan från Haväng i norr till Ystad i söder som lockar både till vandring och strandaktiviteter.

Ystad
Stadens byggnader vittnar om en lång och spännande historia. Kyrkan och klostret uppfördes redan på 1 200-talet. Idag är Ystad en modern stad med stort utbud av affärer, restauranger m m. 2004 förvandlades Ystad till filmstad: Staden var sedan länge känd som kommissarie Kurt Wallanders hemvist i författaren Henning Mankells populära böcker.

Simrishamn
Simrishamn är idag en pittoresk småstad som blomstrar i flera bemärkelser. Sommartid kantas Storgatan av restauranger och caféer, myllret ger en kontinental känsla. Vid hamnen samlas människor och äter glass och sillamackor. En stadsvandring på egen hand eller med guide genom den gamla stadsdelen med sina berömda pastellfärgade små hus och mysiga gator är ett ”måste” om man besöker Simrishamn.

Fiskelägena längs kusten
När du åker runt är varenda by värd ett litet stopp. Utmed kusten ligger gamla fiskelägen på rad: Kåseberga med Ales stenar, Brantevik och Skillinge med sina sjöfartsmuseer och segelskutor, Baskemölla som har Tjörnedala Konsthall, Vik med naturformationen Prästens badkar, Vitemölla med anslutande strövområden och Kivik med Kungagraven och Kiviks Musteri.

Dela:

Sommarhagen banner
Hede Fashion Outlet AB
Trillevallens Högfjällshotell
Vidbynäs Gård
Skansen

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!