Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 519 st

Linköping

Upplev Linköping varje dag!
Välkommen till en stad som gör dig rik på upplevelser och känsla. En stad i ständig rörelse där kultur, musik och sport får ta plats och form. Här varvas Östgötateaterns klassiska uppsättningar med intima föreställningar från alternativa scener. Storslagna symfonier och sköna jazzkvällar avlöser arenakonserter och glittrande galor.

Nöjeslivet är koncentrerat till Stora Torget och Ågatan med ett pärlband av restauranger, barer och klubbar. Här kan du känna kvällens och nattens puls oavsett veckodag! I city hittar du eleganta konstgallerier och designbutiker blandat med välkända butikskedjor och mysiga caféer.

Missa inte idylliska Gamla Linköping med sina hantverksbodar, museer och barnens favorit: Fenomenmagasinet. Testflyg JAS 39 Gripen i en Gripen-simulator på Flygvapenmuseum, utnämnt till ”Sveriges bästa museum 2011”. Gillar du konst och museer väntar Datamuseet IT-ceum, konsthallen Passagen och Östergötlands museum.

Trädgårdsföreningen och de rogivande promenadstråken längs Stångån/Kinda kanal tillhör citys gröna oaser. Men här väntar också vacker landsbygd, som det fantastiska eklandskapet bara några kilometer från city. Missa inte heller slussarna i pittoreska Berg. Att åka båt, vandra eller cykla längs Göta kanal och Kinda kanal är en upplevelse du inte glömmer i första taget.

För mer information besök vår hemsida på www.visitlinkoping.se

The Green Key

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!