Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 913 st

Destination Uppsala

Bara 38 minuter från Stockholm och 18 minuter från Stockholm Arlanda Airport hittar du Uppsala - en av Sveriges fyra storstäder, med småstadskänsla och personlighet kvar.

Strosa längs med det natursköna Årummet, koppla av på något av stadens caféer eller låt dig hänföras av domkyrkan, som bara är en av våra spännande sevärdheter och en del av Uppsalas rika historia. Här finns Gamla Uppsala med spår av vikingarna och deras förfäder, Nordens äldsta universitet, Carl von Linnés hem och trädgård, och mycket mer.

I Uppsala finns shopping, natur och kultur
Livliga shoppingstråk blandar gallerior, butiker, restauranger och barer. Utanför stadskärnan finns ett varierat utbud av friluftsområden, kulturskatter och köpcentrum. Uppsala erbjuder också mängder av evenemang, från stora konserter och idrottsevenemang till mindre utställningar och visningar. Här arrangeras bl. a. Sveriges största kulturnatt och mer än tjugo stora nationella och internationella tävlingar varje år.

Välkommen hit.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Uppsala Tourist Center ligger på Kungsgatan 59, centralt belägen i Svavakvarteret och i anslutning till stadens resecentrum. I turistinformationen svarar personalen på dina frågor och ger tips på aktuella evenemang, sevärdheter och aktiviteter i Uppsala och länet. Du kan också få hjälp att boka boende, samt hitta kartor och broschyrer.

I presentbutiken hittar du souvenirer, allt från vykort, litteratur och kalendrar till genuint uppländska hantverk och modern svensk design. Unna dig själv en lyxig presentbok, en skön pläd eller en porslinsmugg med ett gott te. Du som ska arrangera en konferens kan få hjälp med mängdrabatter och fint inslagna paket.

Välkommen in!

Dela:

Snälltåget
SJ
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!