Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 915 st

Ekagård

Ekarna är den urgamla symbolen för livet, kraften och soliditeten. De står där som en länk mellan olika generationer och ser under många sekler människor komma och gå. Var det kanske så de första nybyggarna tänkte, när Fröseke Ekagård, för mycket länge sedan fick sitt namn?

Ekagård har varit bebott sedan 1500-talet, och sedan mitten av 1600-talet vet vi namnen på människorna som bott här och mycket av det som hänt här.

Viltet är en viktig del av Ekagårds naturresurser och jakten bedrivs på 2000 hektar med enbart skogsvägar.

En viltrik miljö betyder naturligtvis inte nödvändig att man måste jaga med skjutvapen – vi hjälper gärna till med naturupplevelser där man möter viltet med kamera eller bara öga mot öga. Du får gärna följa en älg- eller rådjurshund som spårar och ställer/driver djuret och betrakta äventyret på första parkett. En mäktig upplevelse! Under våren finns möjlighet att uppleva tjäderspelets spänning.

På gården finns haflingerhästar för körning och ridning. De fina skogsvägarna, helt utan biltrafik, är som gjorda för att komma ut i naturen med hjälp av hästarna. Den som inte vill rida får åka i vackra hästvagnar. På grillplatsen väntar kaffe och kanske något att äta.

Genom betes- och åkermarken rinner Alsterån – med möjlighet till kanotpaddling och fiske. Ute i skogsmarken finner man tysta, mörka gölar med gädd- och abborrfiske - eller bara en vacker vy av näckrosprytt lugn.

Kom och njut av en historisk gårdsmiljö beläget i öppna kulturbeten med många hamlade träd och stenrösen. Långt från allfarvägarna sträcker sig kilometer efter kilometer av öde skogsvägar. Utöver en symfoni av fågelsång och någon skogsbäck som brusar, finner man den absoluta tystnaden och stillheten i den gamla tallskogen.

Dela:

Kustvägen
SJ
Trillevallens Högfjällshotell
Körunda Golf & Konferenshotell
TaxiKurir banner
MTR Express
Sommarhagen banner

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!