Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 805 st

Bohuslän

Bohuslän

Pris per person från 3740:-

Erbjudande

  • Bussresa
  • 2 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 och 2
  • Lunch alla tre dagarna
  • Entré till Havets Hus
  • Utflykter enligt programmet
  • Reseledare

Gäller 2019-07-29 till 2019-08-01. Enkelrumstillägg 470:- Tillägg avbeställningsskydd 100:- Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Vi inleder vår resa i Bohuslän med att äta lunch i en lugn och avstressande miljö på den anrika badorten Gustavsberg nära Uddevalla innan vi åker mot kusten och sommarstaden Lysekil. Här besöker vi Havsakvariet Havets Hus innan vi åker tillbaka till Uddevalla och checkar in på Hotell Bohusgården som har en SPA avdelning där vi har fritt inträde.

Dag 2 Utflyktsdag

Vi börjar med att åka ut till Smögen där vi gör ett längre stopp med möjlighet att promenera på den berömda bryggan, handla i bodarna och besöka fiskhallarna. Vår resa fortsätter längs Kustvägen och vi ser Bohusläns mest karga och särpräglade natur. Vi gör ett stopp i Hunnebostrand där man brutit sten och lastat sten som exporterats ut i världen. I Fjällbacka äter vi dagens fångst på restaurang Bryggan.
Tillbaka i Uddevalla är det utrymme till att t.ex. se Bohusläns museum, stan eller ta en promenad utmed den vackra strandpromenaden som finns.

Dag 3 Uddevalla - Hemorten

Från Uddevalla reser vi vidare i "Evert Taubes fotspår". Vi stannar till hos Handelsman Flink på Flatön, och upplever den ”Taubeska” atmosfären med bl. a Taubestenen i vattnet och berget där han satt och blickade ut över Malö strömmar. I Orust och Tjörn besöker visillkonservernas ö Klädesholmen som redan på femtonhundratalet var ett välkänt fiskeläge. På restaurang Vattnet som ligger i anslutning till Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn blir vi serverade lunch och efteråt finns möjlighet att besöka museet på egen hand. Med stopp utmed hemvägen är vi tillbaka i Vetlanda ca 19.30 och i Växjö ca 20.45.

Dela:

SCR
SJ
MTR Express
Snälltåget
Isaberg
Körunda Golf & Konferenshotell
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!