Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 851 st

Skövde konsthall & konstmuseum

Konstmuseet består av två våningsplan med utställningsverksamhet, en konstverkstad på tredje våningen, och en utställningshall för samtidskonst.

Samlingar
Här presenteras verk ur samlingarna från tidigt1900-tal till idag. Huvudsakligen av svenska konstnärer med en stor variation av konstnärliga uttryck. Genusperspektivet är en viktig faktor och det betonas i både visningar och inköp.
I museet finns verk av bl a. Sigrid Hjertén, Vera Nilsson, Öyvind Fahlström, Carl Kylberg, Roj Friberg, Lena Cronqvist, Ernst Josefsson, Lars Lerin, Annika von Hausswolff och Astrid Sylwan. Många lokala och regionala konstnärer finns representerade. Särskilda presentationer sker av två donationer med konstnärerna Elli Hemberg och Anna Sjödahl och två depositioner med konstnärerna Ester Henning och Olle Skagerfors.
2017 kommer det ske en omhängning av den permanenta utställningen för att lyfta fram de konstnärsskap som vi har stora samlingar av.
c/o Konstmuseet
I en del av konstmuseet visas tillfälliga utställningar under namnet c/o Konstmuseet. Här bjuder vi in olika aktörer som vi tror kan berika verksamheten med nya ingångar, tankar och galna upptåg, och ger dem fria händer att göra en utställning.

Utställningshallen
Arkitekt Hans-Erland Heineman inspirerades av ateljétanken när han ritade hallen, som öppnades i samband med hela Skövde Kulturhus 1964. Den har stora fönster mot norr, överljus, balkong och ett mindre galleri.
Hallen är en scen för samtidskonsten där både separat- som samlingsutställningar visas med olika konstnärliga uttryck och konstnärers bakgrund. Här arrangeras även andra konstnärliga uttrycksformer som ex. film, dans och musik.
Vi erbjuder regelbundet visningar av utställningarna.

Öppen verkstad
Öppen verkstad är till för alla, oavsett ålder, som vill vara kreativa och skapa en stund när Konstmuseet är öppet. Här kan du inspireras av pågående utställningar. Testa det material eller idéer som finns framme i verkstan.
Öppet samma tider som Konstmuseet. Fri entré.

Dela:

MTR Express
SCR
Snälltåget
TaxiKurir banner
Kustvägen
SJ
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!