Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 808 st

Skultuna Messingsbruk

Världsunik bruksmiljö
Skultuna Messingsbruk ligger sedan 400 år på samma ställe i en förtrollande dalgång längs Svartån där Västmanland är som vackrast. Här finns en rad intressanta historiska byggnader som idag är fyllda med olika aktiviteter men också en naturskön dalgång med en förtjusande rododendronpark blandat med kvarlämningar från 400 år av oavbruten mässingsproduktion. På bruket kan man få turistkartor över hela bruksområdet för en egen upptäcktsfärd…

Shopping i världsklass
Under år 2008 lanserades Skultuna Fabriksbutiker som tillsammans med Iittala Outlet erbjuder shopping i världsklass i nyrenoverade fabrikslokaler. Vi erbjuder fabrikspriser på ett tjugotal olika kvalitetsmärken inom mässing,
glas och porslin, hemtextil och smycken med stora mängder utgående kollektioner och 2:a sortering till oslagbara priser!

Å-café och guidade visningar
I det vackra Å-caféet intill Svartån njuter ni av kaffe och nybakade bullar medan vi berättar om brukets 400-åriga historia samt guidar er genom vårt intilliggande museum. I Å-caféet erbjuder vi nu även det nya digitala
bildspelet Skultuna Messingsbruk genom 400 år. Visning av bildspelet med guidning tar ca 30 minuter och går utmärkt att kombinera med kaffe och hembakat bröd.

Bruksmuseum
Det nyrenoverade Bruksmuseet med godbitar från 400 år av oavbruten produktion ligger i direkt anslutning till butikerna och caféet. Här finns många ovanliga och unika föremål samlade, bland annat Carl Hjalmar Norrströms magnifika dopfunt som vann guldmedalj på världsutställningen i Paris år 1900.
Brukshotellet – Hemlagad mat Skultuna Brukshotell som ligger ett stenkast ifrån bruket serverar hemlagad mat i en trevlig sekelskiftesmiljö. Här går det även bra att hålla konferenser och äta julbord.

Omtanke och service
Med omtanke, vänlighet och personlig service ger vi er en minnesvärd
upplevelse av hantverkshistoria och samtida design på nära håll, allt i en idyllisk bruksmiljö där historiens vingslag hörs i bakgrunden. Skultuna är ett av Sveriges och Västmanlands mest besökta turistmål med en stor mängd besökare som årligen kommer för att uppleva bruket samt ta del av den vackra naturen i dalgången längs Svartån. Lokalerna är ljusa, nyrenoverade och handikappvänliga. För mer information om bokning, priser mm, kontakta oss så hjälper vi er på bästa sätt.

Välkommen till Skultuna!

Vägbeskrivning
Ta E18 mot Oslo eller Stockholm, ta av vid skylt Skultuna i Västerås, följ skyltarna med Skultuna ca 10 minuter. I Skultuna sväng av vid skylt Messingsbruk & Fabriksbutiker.

Dela:

SCR
Tågkompaniet-Norrtåg
Kustvägen
SJ
MTR Express
Sommarbanner Snälltåget
Skansen

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!