Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 967 st

STF Avesta Vandrarhem

Avesta är berömt för att vara störst. Åtminstone för att ha världens största dalahäst och världens största mynt. Men det är kanske Gamla Byn i Avesta som charmar mest, med sin historia från 1600-talet.

Vandrarhemmet ligger i ett lugnt villaområde intill Dalälven, strax utanför centrum. Vandrarhemmet är hemtrevligt och här finns trivsamma dubbel- och familjerum och välutrustade kök för självhushåll. Här kan du sitta på balkongen eller i trädgården och njuta av frisk luft och fågelsång.

Vill du njuta av Dalälven lånar du en roddbåt eller kanot eller tar ett svalkande dopp från bryggan. För den som är kulturintresserad finns en gammal hytta – idag Verket – som är en stor konstkatedral. Vartannat år återkommer Verket med Avesta Art, som är en stor internationell konstutställning. Andra aktiviteter är go-kart, islandshästar, golf och speedway. Det är även en njutning att bara ta en promenad genom byn och uppleva den gamla atmosfären från fyra sekel.

Svenska Turistföreningen

Dela:

SCR
MTRX 20
Sommarhagen banner
Vidbynäs Gård
First Camp

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!