Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 659 st

Vandring i Oxelösund

I Oxelösund finns omfattande ströv- och friluftsområden i omväxlande landskap såsom tätort, kust, skog och grönområden. Oxelösund är en till ytan liten kommun så det är lätt att ta dig till fots mellan olika besöksmål.

Sörmlandsleden: En 100 mil lång vandringsled som går runt Sörmlands varierande landskap med skog, sjöar, skärgård och kulturbygd. I Oxelösund finns det många etapper, de mest spektakulära finns på Femöre och Furön.

Hälsans stig: En 6 km lång promenad genom de centralare delarna av Oxelösund. Start och slut i centrum.

Brannäs våtmark: Längs den konstgjorda våtmarken finns en 4 km lång led, där det vid parkeringen finns en stor informationsskylt med karta och sevärt längs leden. Längs med leden finns det fågeltorn, grillplats, informationsskyltar och fina möjligheter till klippbad.

Femöre naturreservat: Här finns flera fina vandringsleder som går förbi intressepunkter och erbjuder både skog- och skägårdsmiljö. Till strandstugan är det handikappled, där finns grillplats, härligt soldäck och toalett. Informationsskyltar finns i anknytning till parkeringarna.

Kulturstig i Gamla Oxelösund: En skyltad promenadstig som ger dig chans att ta del av kulturmiljöerna i det gamla lotssamhället och avsluta gärna med en fika på sjökrogen från 1600-talet, Bygdegården café-sjökrog-butik.

Dela:

Gilla landet
SCR
Trillevallens Högfjällshotell
Kustvägen
SJ
Isaberg
Körunda Golf & Konferenshotell

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!