Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Backåkra Vandrarhem

Här har du nära till alla Österlens smultronställen

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

På STF Backåkra Vandrarhem möter du en härlig blandning av familjer och par i en skön och avspänd stämning. Mittpunkten är den underbara trädgården. Cykla till havet, bada och koppla av på de långa sandstränderna, besök Ales stenar och njut av ljuvliga Österlen.

Läs mer

Hjärtligt välkommen till Backåkra Vandrarhem och härliga Österlen! Hos oss är det lätt att känna sig som hemma. Du bor i vacker miljö nära långa sandstränder, det glittrande havet och Österlens många smultronställen.
 
Du bor i ett område som är känt för sin skönhet. Här möts de tre naturreservaten Backåkra, Hagestad och Sandhammaren, och här finns en av Sveriges vackraste sandstränder känd för sina vita sanddyner. Här har du nära till mytomspunna Ales stenar och den medeltida borgen Glimmingehus. I denna fantastiska natur samlar du nya krafter genom att uppleva skönheten och stillheten. Eller utforskar omgivningarna till fots eller cykel.
 
På Backåkra finns ingen lyx eller dyr design. Istället har vi skapat en stämningsfull känsla med hjälp av loppisfynd och återanvända möbler. Det är detaljerna som gör den inbjudande helheten på vandrarhemmet. Här finns trevliga och fräscha rum i olika storlekar, välutrustade kök och en stor, härlig trädgård. Om du vill minska på packningen kan du hyra lakan här, och du har även tillgång till tvättmaskin och torktumlare. Observera att vissa rum ligger på andra våningen i huvudbyggnaden. Man måste alltså gå uppför en trappa för att komma till dem. Meddela oss om detta innebär några problem.

Hos oss är det husdjursfritt.

Vår härliga frukostbuffé finns att beställa i perioden 19-21/5 samt 24/6-12/8
 
Reception
10/6-13/8  öppen dagligen kl 9-11 och 17-19. Övrig tid enligt telefonsvarare.
 
Incheckning
Kl 17-19
Receptionens öppettider är 17-19 (check-in). Vid ankomst senare än kl 18 måste detta meddelas. Efter överenskommelse kan nycklar hängas ut vid ankomst senare än klockan 19.
 
Utcheckning
Senast klockan 11.

Under dagen från kl 11 sker städning av hela anläggningens gemensamma utrymmen. Detta innebär att vi tyvärr måste stänga köken under cirka en timmes tid någon gång mellan kl 11-14.
 
Öppet för enskilda gäster under Kristi Himmelsfärdshelgen samt 9/6-12/8. Förbokning rekommenderas alltid.
 
Vandrarhemmet passar även utmärkt för föreningar, släktträffar, konferenser och liknande. Vi har öppet för grupper mot förbokning 1/5-5/7 samt 9/8-30/9.

Vår service

  • Självhushållskök

    Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

  • Familjerum

    Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

  • Cykeluthyrning

    Cykel finns att hyra.

  • Parkering

    Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

  • Frukost

    Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

  • <1 km till tågstation/busshållplats

    Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

  • <1 km till markerad vandringsled

    Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

  • <1 km till badplats

    Närmare än 1 km till badplats.

  • Boka ett eget hus

    Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

  • Grupper

    Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

  • Konferens

    Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

    Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Se tillgänglighet och boka.

    Sök & boka

    Kontakt och öppettider

    Adress:

    Östra Kustvägen 1231
    271 77 Löderup

    Hitta till boendet
    Med buss
    Ta tåget till Ystad och därifrån buss 322 som trafikerar kuststräckan Ystad-Skillinge. Ungefär 3 gånger dagligen stannar bussen precis utanför vandrarhemmet.

    Året om går 577 mellan Ystad och Simrishamn hela dagen. Närmaste hållplatsen till denna buss är i Löderup, vid kyrkogården, ca 6 km från vandrarhemmet.

    GPS-koordinater:

    N55.394117°, E14.13349°

    Kontakt:

    +46 411526080 backakra@telia.com

    In- och utcheckningstider:

    Incheckning (tidigast): 17:00
    Utcheckning (senast): 11:00

    Antal rum

    26

    Antal bäddar

    51-75

    Följ STF Backåkra Vandrarhem

    Vårt hållbarhetsarbete

    • Hållbarhetslöftet

      Hållbarhetslöftet

      Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

    Vandringstips

    Skåneleden

    Signaturled österlen

    Vandringsleder i Sverige

    Hjälp oss göra skillnad

    Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

    Upptäck fler boenden

    Upplev mer

    Upplevelser i Sverige

    Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

    Turista hållbart

    Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

    Bo till medlemspris

    Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.