Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Pieskehaure Fjällstuga

Rofyllt utmed Nordkalottleden nära norska gränsen

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Området vid sjön Pieskehaure är öppet, vackert och lättvandrat och domineras av utsikten mot Sulitelmas mäktiga glaciärer. Närheten till Sulitelma inbjuder till många fina dagsturer och efter dagens vedermödor kan du koppla av i den härliga bastun.

Läs mer

Fjällstugan består av en gäststuga med 26 bäddar, stugvärdsstuga, förråd samt bastu.
 
Gäststuga
Stugan är av korridormodell med ett 10-bäddsrum, fyra 4-bäddsrum, torkrum samt ett stort gemensamt kök.
 
Stugvärdsstuga/säkerhetsrum
I stugan finns ett säkerhetsrum där du kan bo med hund. Rummet har hjälptelefon och fungerar också som butik (sortiment small).
 
Upplev STF Pieskehaure
Om du vandrar norrut i dalen mellan Labba och Lajrro kan du beskåda Salajegnas mäktiga isvägg. Här forsar väldiga mängder smältvatten ut under glaciären. Skådespelet är en storartad naturupplevelse. Den högsta toppen i massivet, Suliskongen, kan endast nås från Pieskehaure efter en rejäl glaciärvandring. Turen är endast lämpligt för erfarna bergsklättrare med kunskap att färdas på glaciär.
 
Om STF Pieskehaure
• Beläggningen sommartid är mycket låg, det finns gott om plats i stugan.
• Skotertrafiken runt Pieskehaure är relativt omfattande.
• Ingen mobiltäckning.
• I STF Pieskehaure fjällstuga kan du betala med kort eller kontanter men inte med Swish.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

  • Självhushållskök

    Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

  • Butik

    Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

  • Husdjur tillåtna

    Ett begränsat antal djurrum finns.

  • Bastu

    Bastu finns.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Pieskehaure Fjällstuga ligger nära den norska gränsen, strax söder om fjället Sulitelma. Stugan ligger längs Nordkalottleden som är ca 800 km lång och går genom Norge, Finland och Sverige.

Du kan vandra eller åka skidor hit från Kvikkjokk, ca 3 dagsetapper via STF Tarrekaise Fjällstuga och STF Vaimok Fjällstuga. Ett annat alternativ är att starta i Norge i byn Sulitjelma och vandra till Pieskehaure via DNT:s Fjällstuga Muorkihytta. Det finns även möjlighet att ta sig till Pieskehaure från Staddajåkkå i Padjelanta eller från Graddisvägen i söder. Pga. de långa avstånden, utan stugor att övernatta i, kräver de 2 sista alternativen att du har med eget tält.

Fjällkarta:
Calazo Fjällkarta Sarek & Padjelanta skala 1:100 000

GPS-koordinater:

N67.031712°, E16.529731°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
1 mars - 1 maj
5 juli - 25 augusti

Antal bäddar

26-50

Följ STF Pieskehaure Fjällstuga

Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

    Hållbarhetslöftet

    Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Upptäck fler boenden

Boka boende

Sök boende via karta

Upplev mer

Bo i fjällstuga

Att bo i våra fjällstugor är perfekt för dig som vill komma längre ut på fjället. Här finns varken el eller rinnande vatten. Med naturen som enda granne är frihetskänslan total. Här kan du läsa mer.

Besökskalender

Trivs du när det är lugnare på fjället? Eller vill du vandra med andra? Med vår besökskalender får du en överblick över hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden så att du lättare kan planera din tur.

Bo till medlemspris

Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.