Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 707 st

Den Södra Delen av Dalarna

Gruvor, äventyrsbad, skidåkning, vandrings- och cykelleder. Här väntar spännande upplevelser bakom varje vägkrök.

I Den Södra Delen av Dalarna kan du njuta av fantastiska naturupplevelser och sport året runt, men du kan lika gärna komma hit för att fördjupa dig i kulturen och vår spännande historia. Världsarvsstaden Falun med Falu Gruva och den omgivande bergsmansbygden är en spännande upplevelse för både stora och små. Fortsätt ut på gruvsafari och upptäck industrihistorian som finns bevarad.

Spännande museum finns i överflöd. Men allt är inte historiskt. Här lever vi i högsta grad i nuet. Peace & Love i Borlänge har snabbt vuxit till Sveriges största festival och ett måste för musikälskare i alla åldrar.

I Den Södra Delen av Dalarna möter du älvar, sjöar, skogar, berg och dalar. Med andra ord finns här gott om möjligheter för allt från kanot- och fiskeäventyr till cykelutflykter och vandringar. Vintertid erbjuder Romme Alpin, Bjursås SkiCenter och Säfsen Resort på skidåkning jämförbar med de svenska fjällen.Sjön Runn mellan Falun och Borlänge är ett eldorado för skridskoåkare med 50km välplogade skridskobanor. Efter en härlig dag i naturen fylld av friluftsliv har du alltid nära till städernas bekvämligheter med restauranger och shopping.

Dela:

Snälltåget
SCR
Trillevallens Högfjällshotell
Äventyrsbanan Stockholm
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!