Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Hälsingland

Barnens Hälsingland
I sagovärlden Trolska Skogen vid Mellanfjärden kan barnen uppleva sitt eget sagoäventyr. Hudiksvalls skärgård bjuder på havsbad och grottor, och hos Mulle Meck i Hudiksvall får man bygga roliga saker. På Järvzoo i Järvsö finns alla möjliga djur att se och klappa, plus en bergscykelpark alldeles bredvid. Västerby Hälsingegårdar i Rengsjö och Barnens Fränö i Forsa bjuder barnen på gammaldags lekmiljöer och gamla tiders sysslor.

Om vintern lockas många familjer av skidåkning och äventyr i snön vid våra populära semesteranläggningar i Hassela och Järvsö.

Musik & Dans
Musik, dans och teater är nerven i hälsingesjälen. Sommaren är fullspäckad med spelmansstämmor, konserter med populära artister och festivaler som Musik vid Dellen, med uppträdanden på bruk och gårdar.

Kultur & Tradition
På Hälsingegårdarnas Dag håller ett femtiotal stolta gårdar öppet för allmänheten. Vår rika kultur- och berättartradition bjuder även på upplevelser som Sägensafari och Hälsingetur med hälsingeton.

Vildmark nära dig
Blåskimrande vildmark och äventyr finns närmare än du tror. I de djupa, trolska hälsingeskogarna möter du bland annat varg, björn och lodjur.

Dela:

Snälltåget
SCR
Sommarbanner Snälltåget
First Camp
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!