Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

Norrbotten - Swedish Lapland

Swedish Lapland må vara glest befolkat, men här sjuder av liv. Festivaler av alla de slag, konserter, sportevenemang och annan förströelse arrangeras året runt, från fjäll till kust. Vad är typiskt för Swedish Lapland, varför ska du resa hit? För att här hittar du stora kontraster: fjäll och skärgård, ljus och mörker, värme och kyla. Men du finner också små saker. Så små att du aldrig tidigare ägnat dem en tanke: Det öronbedövande ljudet av snö som faller. Solen som mitt i natten brinner på himlen, sommartid lyser solen utan att gå ner i 100 dagar och 100 nätter.

Det är upp till dig hur du bor i Swedish Lapland. Somliga föredrar lyxiga hotell, medan tält och sovsäck passar bättre för andra. Här finns hotell, vandrarhem, stugbyar och campingplatser med skiftande prisklass och standard. Kanske inspireras du vintertid till en natt på isbädd eller under sommaren i en skogskoja?

Att samerna i tusentals år själva tillverkat sina bruksföremål för hand är inte konstigt. Men att de fortfarande gör det är unikt. Förflutna millennier har förädlat samiska vardagsredskap till exklusiva och tidlösa konsthantverk. Knivar, smycken, kläder, accessoarer. I näver, björk, tenntråd, renhorn och renskinn. Av så hög kvalitet att de håller flera tusen år till.

Lapplands Världsarv består av både bebyggelse och ödemark. Bebyggelsen är kyrkstugorna i Gammelstad utanför Luleå, ödemarken är de fyra nationalparkerna och två naturreservaten i Laponia. Lapo­nia är ett levande samiskt kulturlandskap med stora naturvärden. I det väglösa landet följer du din egen väg. Kanske tillsammans med ylande polarhundar som drar släden. Kanske på skidor eller med snöskor. Kanske till fots eller i kanot.

Det finns bara ett skäl att åka hit. Ditt eget. Hitta det på vår hemsida. Där står också allt du behöver veta om hur du reser hit och hur du bokar aktiviteter. Att åka hit är enkelt, med flyg tar det en timme från Stockholm, ibland går det också direkt från flera europeiska städer, kolla med din researrangör. Du kan också ta tåget – en bekväm entré till vår vackra natur. Vill du åka buss kontakta turistbyrån på den ort du vill åka till. Självklart kan du enkelt hyra bil på någon av våra fem flygplatser.
Välkommen hit!

Europeiska regionala utvecklingsfonden

Dela:

Snälltåget
SCR
City Conference Center
First Camp
Äventyrsbanan Stockholm

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!