Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 967 st

Roslagen

Roslagen är kommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Här finns idyllerna Öregrund och Grisslehamn, små charmiga platser som bjuder på allt från fiske och fest till delikatesser och design.

Roslagen kryllar av roliga sevärdheter och utflyktsmål. Museer, kyrkor, gallerier, konsthantverkare, gårdsbodar, grönområden och mycket mer. Äventyren är ändlösa i Roslagen. Den skimrande skärgården och den gemytliga landsbygden erbjuder såväl äventyrliga som stillsamma aktiviteter. Musik, teater, sport eller loppis. Sök ditt evenemang i Roslagen och unna dig en minnesvärd upplevelse.

Roslagen erbjuder oändliga möjligheter till värdefulla, inspirerande och oförglömliga möten i spännande konferensmiljöer. Du är välkommen att besöka vår hemsida!

Charmiga småorter
Roslagen består av flertalet småorter alla med sin speciella charm. Upptäck små fantastiska utflyktsmål med trevliga badsjöar, intressanta museér eller annorlunda konstutställningar.

Boende i Roslagen
I Roslagen finns boende för alla önskningar och plånböcker. Här erbjuds allt från fyrar i yttersta havsbandet till herrgårdar och slott med spöken! Här finns vilsamma värdshuset och vänliga vandrarhem i genuin skärgårdsmiljö.

Mat och dryck i Roslagen
Smaka på Roslagen! Här finns allt från charmiga skärgårdskrogar med havets läckerheter i toppklass till prisbelönta herrgårdar med ekologisk lyx.

Bedårande bruk
Roslagens välbevarade vallonbruk berättar unik industrihistoria. Vallonerna värvades hit för sin yrkesskicklighet och stångjärnet från vallonbruken blev världsledande. I dag lockar de idylliska bruksmiljöerna med guidningar, evenemang, konst, mat och boende.

Skimrande skärgård
Roslagens sagolika skärgård med nära 13 000 öar kan du alltid få en stund för dig själv. Njut av landskap med genuin skärgårdsbebyggelse och idylliska jordbruk. Upplev skärgården på en båtluff eller följ med på en sightseeing till sjöss

Vallonbruken i Roslagen
Roslagens välbevarade vallonbruk berättar om en spännande tid i vår industrihistoria. Idag är de idylliska bruksmiljöerna unika besöksmål som lockar med museer, guidningar, kulturevenemang, konst, mat och boende. Du kan även uppleva Sveriges historia vid Wira bruk, Vaxholms fästning och i Den heliga Birgittas Finsta. Fyrtio medeltida kyrkor och lika många museer finns också att upptäcka!

På vår hemsida kan du få fler tips, välkommen till Roslagen!

Visit Roslagen

Dela:

SCR
Sommarhagen banner
Sommarbanner Snälltåget
First Camp
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!