Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 799 st

Siljan

Skicka e-post

Siljan Turism Leksand

0248-79 72 00

Norsgatan 27 E
793 30 Leksand

Siljan Turism Rättvik

0248-79 72 00

Järnvägstationen, Riksvägen 40
795 32 Rättvik

I Siljansbygden får du uppleva spännande kontraster, här lever det traditionella sida vid sida med det moderna. Du möter vacker natur, bra shopping, temaparker, ett rikt kulturarv och folkkära evenemang. Här varvas sköna avkopplande dagar med fartfyllda aktiviteter och evenemang året om. Här har du också nära till allt då det är korta avstånd mellan byarna, nästa aktivitet är aldrig långt borta.

Den mäktiga naturen slår det mesta, koppla av och njut av stillheten och storheten. Gillar du skidåkning så hittar du här sann skidglädje både på längden och utför. Området har stolta traditioner inom längdskidåkningen och erbjuder ett stort utbud av välpreparerade skidspår. Välj bland allt från lättåkta spår till mer avancerade bansträckningar. Om du hör till dem som hellre åker utför på skidor eller bräda så har du fyra fina skidområden att välja på. Alla med härlig skidåkning för hela familjen oavsett om du är nybörjare eller van åkare som vill träna trick i snowparks.

Barnens Siljan är hur kul som helst, besök gärna spännande utflyktsmål som världens största isbjörnsanläggning – Polar World i Orsa Grönklitt som har öppet 365 dagar om året. Möt isbjörnar och sibiriska tigrar på riktigt nära håll. Besök Sagolandet Tomteland vid Gesundaberget strax utanför Mora och bekanta dig med Tomten och hans vänner.

Vill du uppleva Siljan från sjösidan så är en tur på långfärdsskridskor en vinterupplevelse utöver det vanliga. Både Siljan och Orsasjön erbjuder härliga isar och på vissa platser även plogade banor.

Vintern är också en tid för flertalet evenemang, till exempel heta närkamper mellan hockeylagen Leksands IF och Mora IK, folkfesten under Vasaloppsveckan, konserter och utställningar. Passa till exempel på att besök Zornmuseet i Mora och den unika utställningen om Emma Zorn.

Just konst och konsthantverk är en del av det rika kulturarvet och vida känt långt utanför bygdens gränser, här finns färgsprakande folkdräkter, blommande kurbits och de välkända dalahästarna, som tillverkas i Nusnäs. Det är mönster, färger och uttryck som kanske är mer aktuella idag än någonsin.

Välkommen till Siljan - varje dag året runt!

Dela:

Snälltåget
Äventyrsbanan Stockholm
Vikingaliv
Höga Kusten
Körunda Golf & Konferenshotell

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!