Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 496 st

Värmland

Låt dig trollbindas av det vi är stoltast över – Klarälven! Klarälven inramas av böljande skogar och förtrollande vackert landskap, perfekt för rekreation och friluftsliv. Älven är en naturlig vattenled som under lång tid använts för flottning av timmer och järntransport. Idag är Klarälven med omnejd en populär plats för återhämtning och rekreation. Från tidig vår till sen höst kan du stillsamt flyta fram med en timmerflotte, paddla kanot och fiska. I Värmland är vi vana att arrangera vildmarksaktiviteter för alla, ung som gammal. Här kan du hitta något för alla generationer och åldrar.

I Klarälvens södra ände hittar du Hammarö, med sin underbart vackra skärgård. På Hammarö hittar du både vackra klippor och fina sandstränder. Från Hammarö kan du upptäcka vårt innanhav Vänern. I Lillängshamnen kan du inhandla rökt insjöfisk fångad i Vänern, löjrom och många andra välsmakande fiskdelikatesser.

Besök Karlstad – solparadiset, vars symbol solen står för ett vänligt sinnelag och en stad full av upplevelser. Karlstad är en av Sveriges mest restaurang- och hotelltäta städer. Musikevenemang, teater och dans står högt i kurs. Kom till Karlstad och besök Värmlandsoperan byggd 1893, vackert belägen bredvid Klarälven.

I Värmland erbjuds du lugn och ro eller ett hisnande äventyr och möjligheten att prova något du aldrig gjort förut. Här finns gott om aktiviteter för såväl liten som stor, ung som gammal, sommar och vinter. Leta efter skogens konung – älgen - i våra trollska skogar, se hur bävern lever i de porland vattendragen eller fånga gammelgäddan i någon skogssjö.

För många värmlänningar är det naturligt att uppträda och berätta. Vi bevarar vår historia genom föreningar, museer och minnesgårdar, genom musik, bygdespel och teater. Kärleken till bygden gör att vi alltid kommer tillbaka.

Enligt muntliga traditioner var det längs Klarälven som pilgrimerna vandrade upp till Nidaros för att se Olof den heliges grav. Pilgrimerna kom med båt över Vänern och steg i land på Hammars udde på Hammarö. I dags-etapper följde de den slingrande älven från kyrka till kyrka. Dagens markerade pilgrimsled tar dig genom norra Klarälvdalen och Trysil. Den startar i Fastnäs i Torsby kommun och fortsätter till Munkbetsaetra norr om Trysil i Norge.

Turisten kan sägas vara dagens moderna pilgrimer. Vi reser för rekreation och nöje, för att se och upptäcka. Skälen till att vi reser är många, men vi önskar alla finna vårt egna lilla smultronställe där man kan få möjlighet att ladda batterierna. I Värmland har vi gott om olika alternativ till nattläger. Här finns nått för alla plånböcker och smaker.

Dela:

Ballbreaker julbord
MTR Express
Isaberg
Gilla landet
Snälltåget

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!