Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 075 st

Värmland

Låt dig trollbindas av vår härliga natur; Klarälvens ringlande meanderlopp, Vänerns vackra sandstränder och klipphällar, alla 10.000-tals sjöar och våra milsvida skogar.

Klarälven inramas av böljande skogar och förtrollande vackert landskap, perfekt för rekreation och friluftsliv. Älven är en naturlig vattenled som under lång tid använts för flottning av timmer och järntransport. Idag är Klarälven med omnejd en populär plats för återhämtning och rekreation. Från tidig vår till sen höst kan du stillsamt flyta fram med en timmerflotte, paddla kanot och fiska. Vandra på någon av våra Värmlandsleder, cykla på kvalitetssäkrade Biking Värmland-leder eller varför inte ta en tur på Klarälvsbanan, en nio mil bilfri asfalterad banvall som tar dig mellan Karlstad och Uddeholm. Och där Klarälvsbanan slutar i norr tar Klarälvsleden vid och tar dig på gamla vägar upp mot Sysslebäck.
I Värmland är vi vana att arrangera vildmarksaktiviteter för alla, ung som gammal. Här kan du hitta något för alla generationer och åldrar.

Vid Kristinehamns skärgård hittar du en av världens största Picssoskulptur och vid Klarälvens södra ände, Hammarö, kan du inhandla rökt insjöfisk fångad i Vänern, löjrom och många andra välsmakande fiskdelikatesser.

Ta en tur till någon av de trevliga småstäderna som bjuder på rofyllda centrumkärnor med trivsamma butiker och caféer.

Besök Karlstad, vars symbol solen står för ett vänligt sinnelag och en stad full av upplevelser. Karlstad är en av Sveriges mest restaurang- och hotelltäta städer. Musikevenemang, teater och idrottsevenemang står högt i kurs. Kom till Karlstad och besök Wermland Opera byggd 1893, vackert belägen bredvid Klarälven.

I Värmland erbjuds du lugn och ro eller ett hisnande äventyr och möjligheten att prova något du aldrig gjort förut. Här finns gott om aktiviteter för såväl liten som stor, ung som gammal, sommar som vinter. Leta efter skogens konung – älgen - i våra trollska skogar, se hur bävern lever i de porlande vattendragen eller fånga gammelgäddan i någon skogssjö.

För många värmlänningar är det naturligt att uppträda och berättartraditionen är stark. Vi bevarar vår historia genom föreningar, museer och minnesgårdar, genom musik, bygdespel och teater.

Skälen till att vi reser är många, men vi önskar alla finna vårt egna lilla smultronställe där man kan få möjlighet att ladda batterierna. I Värmland har vi gott om olika alternativ till övernattning, upplevelser att se och göra.

Dela:

Vidbynäs Gård
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget
SCR
Höga Kusten

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!