Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 967 st

Västmanland

Var besöker man inte det vanliga, som ett hotell 13 m upp i en ek, en bubbelpool i trollskogen, världens största bilträff för 50-talare, spökslottet (bevisat!) Engsö och undre världen i Sala? I Västmanland så klart!

Som tillfällig besökare letar du upplevelser utöver det vanliga; intryck att ta med dig hem, platser att återvända till. Hos oss tar intrycken och upptäckterna aldrig slut. Här finns ett rikare utbud av konst och musik än på många andra håll i Sverige. Här kan du boka hotellrum 3 m under vattenytan eller i skogskoja nära älgen, lyssna på laptopmusik i en gruvlave, hitta äkta totempålar på nedlagda järnvägsspår och vandra i silvergruvans underjordiska gångar.

Förstklassiga golfbanor har vi i Västmanland – Frösåker är bland de bästa i Sverige enligt Golf Digest. Vi har ytterligare 13 förträffliga golfbanor i länet. Bara i Västerås, inom en radie av två mil, ligger sju banor. Under senaste säsongen blev Västerås rankad som landets andra golfstad, näst efter Halmstad. Av tidningen Svensk Golf.

Vackert väder kan vi inte lova, men alldeles säkert ett varierat sportfiske. Här i Västmanland finns det 500 sjöar och 125 mil vattendrag – allt från små tysta tjärnar inne i skogen till strömmande forsar med hoppande lax. Som upplagt för fiske!
Mälaren och Hjälmaren, de största sjöarna, har gott om gädda, abborre och gös. Nedre Dalälven i norra länet är ett verkligt eldorado för fiskare! Här finns gott om abborre och stor gädda men också insjööring och harr.

Hästar är vi bra på, här ligger ridsportens Mekka – Strömsholm - med internationella stortävlingar i såväl dressyr som hoppning och hinderlopp. I Strömsholm har det funnits hästar sedan 1500-talet då Gustav Vasa satsade på hästuppfödning.
Vill du tillbringa din lediga tid på hästryggen är Västmanland helt rätt. Här kan du njuta av allt från sköna kvällsturer på ett par timmar till tvådagarsturer. Du kan t o m välja storlek på häst efter tycke och bak.

Parker, konst, hästtävlingar, teater och spöken – slott är så mycket mer än bara vackra byggnader. I Västmanland finns en mängd levande slott, alla med sin fascinerande historia att berätta.

Välkommen till upplevelserna.

Dela:

MTRX 20
First Camp
Snälltåget
Äventyrsbanan Stockholm
Sommarhagen banner

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!