Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

Älmhult

I Älmhult kan du vandra på Linnés stigar i Råshult och Stenbrohult. Du kan shoppa loss på världens första IKEA-varuhus som nu fyllt 50 år. Boende kan du välja efter smak, intresse och plånbok. Röd smålandsstuga eller herrgård, hotell eller camping – Älmhult har alternativen.

I Linnés Råshult, som är kulturreservat, föddes Carl von Linné en majnatt 1707. Ströva längs stigarna i det gamla kulturlandskapet med åkrar och ängar. Njut av växter som du kanske inte sett på många år. Runt den restaurerade stugan finns flera underbara trädgårdar. Du kan följa med på en guidad visning eller gå på egen hand i området. I det ekologiska trädgårdscaféet, som byggdes till 300-årsjubileet, kan du njuta av något gott att äta. Där kan du även handla, t ex en växt eller en bok som ett minne av besöket.

Vid Stenbrohults kyrka låg den gamla prästgården som blev Carls hem från 18 månaders ålder, när hans far blev kyrkoherde. Stenbrohult, Taxås klint, Möckelsnäs och Höö är underbara miljöer vid sjön Möckeln. De ger en bild av det landskap som inspirerade den lille Carl. Vid Möckelsnäs herrgård ligger det nybyggda ”Orangeri & Kunskapscentrum Carl von Linné” med bl a en vacker visningsträdgård med ca 800 olika växter.

Med skogar, sjöar och sägenomspunna platser är Älmhult ett vildmarksäventyr. Paddla, vandra, cykla eller fiska – möjligheterna är många – kanske möter du även en älg eller ett vildsvin. Kommunen är även en del av Sagobygden och på de olika skyltade platserna kan du ta del av hiskeliga historier från en svunnen tid.

Älmhult erbjuder inte bara shopping i världens första IKEA-varuhus, utan här finns gott om ”småstadsshopping” i kommunen. IKEA-koncernen har en stor del av sin verksamhet placerad i Älmhult med medarbetare från hela världen.

Välkommen till Överraskande Älmhult – internationellt och nära.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!