Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 074 st

Ängelholm

Kuststaden Ängelholm ligger i Skäldervikens famn. Här tar man cykelvägen genom Kronoskogen till den 6 km långa sandstranden med kristallklart vatten och sköna klitter.
Rönne å slingrar sig genom staden som erbjuder allt man kan önska sig: butiker, restauranger, caféer, gallerier, bio… Och massor av trevliga ställen att bo på, allt från hotell till B&B och vandrarhem.
Det är ingen tillfällighet att så många av våra gäster kommer tillbaka, år efter år. I Ängelholm är det enkelt att trivas och det finns mycket att göra, för både stora och små. Och faller lusten på ligger Helsingborg, Helsingör, Malmö och Köpenhamn bara en kort tågresa bort. Så pass kort att du lätt hinner hem igen innan solen går ner över Skälderviken.

Ängelholms Hembygdspark
I en lummig lövskog mitt i stan ligger Ängelholms Hembygdspark, en härlig oas för hela familjen. Parken bjuder på evenemang året om, från Valborgsfirande på våren till den populära julmarknaden i slutet av november. Under sommaren lockar utomhusscenen med allsångskvällar, sommarlustspel och konserter, samt barnteater med Pettson och Findus tre dagar i veckan. För den äventyrslystne finns det en äventyrsbana där man kan kasta sig ut i linbanor, balansera på grenar, klättra i nät och svinga i lianer.

Shopping
Ängelholms stadskärna bjuder på en spännande mix av små specialbutiker, trendiga konceptbutiker och flera stora kedjor.
Det är enkelt att parkera och du hittar allt du behöver – plus det där lilla extra. Strosa fram längs gågatan, besök bageriet och den lilla ostbutiken samt njut av torghandeln. Och när du känner för en paus finns det många restauranger och mysiga caféer att välja mellan. Strax utanför stadskärnan ligger handelsområdet Brännborn Center med över 35 butiker, restauranger, service och 1400 gratis parkeringsplatser.
I trakten kring Ängelholm ligger gårdsbutikerna tätt. Här kan du frossa i allt från ekologisk frukt och grönsaker till viltkött och delikatesser av högsta kvalitet.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!