Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 138 st

Arboga

Arboga ligger strategiskt och vackert mitt i västra Mälardalen, bara en halvtimme från Västerås, Örebro och Eskilstuna. Inspirerande kulturmiljö, spännande historia och mängder av trevliga arrangemang lockar allt fler.
Här finns något för hela familjen, allt från karneval och konstrunda till dramatiserade vandringar och Jädersbruksdagar. För att inte tala om Arboga medeltidsdagar, ett av Sveriges största medeltidsarrangemang som varje år i augusti lockar över 10 000-tals besökare från när och fjärran.
Många kommer också till Arboga bara för att strosa omkring i den vackra stadsmiljön, ta en fika och handla i de charmiga butikerna. Sommartid kan du delta i historiska stadsvandringar som gör upplevelsen än mer inspirerande. För dig som vill lära dig mer om Arbogas spännande historia finns ljudguider att låna.
I och omkring Arboga finns fina naturområden som passar bra att upptäcka med hjälp av cykel eller till forts. Hjälmare kanal som är Sveriges äldsta konstgjorda vattenled är ett exempel. Kanalens åtta slussar öppnas och stängs fortfarande manuellt. Sommartid är området ett mycket populärt besöksmål.
Vill du stanna över natten finns hotell, vandrarhem eller stugby. För den friluftsintresserade finns möjligheter till camping vid Hjälmarens kant. Det finns även stugor, lantgårdar och bed and breakfast- möjligheter med personlig och familjär atmosfär.
Välkommen till Arboga!

Vägbeskrivning
Arboga ligger en och en halv timme från Stockholm mitt i triangeln som Örebro, Västerås och Eskilstuna bildar. Både E18 och E20, Mälarbanan och Svealandsbanan möts i Arboga.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!