Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 110 st

Arvika

Vid ett besök i Arvika möts man av en bygd rik på kultur, sång, musik, konst och hantverk. Arvikatrakten har sedan förra sekelskiftet lockat till sig konstnärer, konsthantverkare och musiker, och än i dag lever traditionen vidare. Sommartid är Arvika ett eldorado för musik-, konst- och konsthantverksälskare, med ett rikt utbud av konserter och utställningar. Arvika Hamnfest är ett av de större musikevenemangen och året om bjuds det på många konserter exempelvis på Musikhögskolan Ingesund.

Här finns även andra sevärdheter för den kulturintresserade. Rackstadmuseet - en pärla bland Sveriges konstmuseer - visar konst av medlemmarna i Rackstadkolonin, samt tillfälliga aktuella utställningar. Arvika Fordonsmuseum visar 200 års utveckling av fordon med hjul och medar, samt västvärmländsk motorsporthistoria. Ett utflyktsmål som inte får missas är Klässbols Linneväveri, som levererar dukar till kungahus, ambassader och nobelfesten. Sista veckan i juli anordnas "Gammelvala" - en vecka där livet och arbetet för ca. 150 år sedan visas.

Kommunen bjuder på en storslagen natur med många sjöar och naturreservat. Här är möjligheterna till vandring och kanoting många. I kommunen ligger också Glaskogens naturreservat som är ett naturreservat på 28 000 ha med över 30 mil vandringsleder och fina kanotleder. Utefter ledarna finns rastplatser, vindskydd och stugor. Njut också av att fiska, upplev naturen med cykel och per fot. Hyr en båt och ta en tur på Glafsfjorden eller delta i en spännande safari.

Arvikabygden var befolkad, om än sparsamt, så tidigt som under jägarstenåldern och i kommunen finns en del lämningar från gamla tider. Minnet av vikingarnas långfärder längs Glafsfjorden lever också kvar i namnet på vattenleden mellan Säffle och Arvika - "Vikingaleden". Idag njuter båtturister av den vackra vattenleden som förbinder Arvika med de sju haven och gör staden till Sveriges innersta hamn. Arvika blev stad 1911.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!