Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 074 st

Bjurholm

Bjurholm erbjuder upplevelser i en natur som är bland det vackraste i Västerbottens län med stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. I Bjurholm hittar du ett brett utbud av aktiviteter året runt.

I kommunen finns flera vandrings- och ridleder bl a längs älvarna Öre- och Lögdeälv med flera intressanta besöksmål längs vägen och även övernattningsstugor. Stugorna är ej bokningsbara utan ”först till kvarn” gäller men de gör att utflykten ”i det vilda” kan bli en flerdagarsupplevelse. Öreälvens höga raviner, meanderlopp (flodbågar) och branta nipor ger en magnifik inramning till en dag fylld av vandring eller i kanot. Kanoter finns att hyra hos Öreälvens Kanotcenter.

Fina möjligheter till fiske finns både i insjöar och strömmande vatten.

När du besöker Bjurholm bör du besöka Älgens Hus, där man på nära håll kan se och uppleva skogens konung. Till skillnad från ”vanliga” djurparker får du här klappa och krama älgarna, om du så önskar. På farmen produceras även små mängder av den helt unika älgosten, vilken ystas av älgkons mjölk.

Balberget har en sällsynt flora och efter en vandring mot toppen belönas du med en storslagen utsikt över Bjurholmsbygden. Hembygdsgården med många gamla byggnader och föremål är vackert belägen med fina strövområden i centrala Bjurholm. På området finns länets äldsta timrade hus, en lada med årtalet 1671 inristat.

På Angsjöns Camping hittar man förutom husvagnsplatser och stugor också en fin badplats med badbryggor och hopptorn. Ut mot sjön vetter restaurangens stora panoramafönster. Varför inte se kvällssolen spegla sig i sjön medan ni njuter en bit mat efter en utflykt i det fria?
Fisket i sjön är utmärkt och om du är intresserad kan du få såväl öring, röding som regnbåge med ditt spö. Vissa tider på året erbjuds även kräftfiske.

För dig som är golfintresserad finns en mycket naturskön och kuperade 18-hålsbana. Mariebäckens camping ligger i anslutning till golfbanan med både stugor och husvagnsplatser och Golfrestaurangen erbjuder mat under eller efter en dag på golfbanan. Vare sig du spelar golf eller ej - banan är en fascinerande upplevelse ur både natur- och kultursynpunkt.

Är du lite mer äventyrsintresserad finns berg att klättra i och även en speciell klätterstig vid Balberget för dig som är sugen att ”prova på”. Kontakta Balsjö Läger & konferens, Angsjöns Camping eller Älgens Hus för mer information.

Vintertid är Bjurholm ett eldorado för alla med skoter med många mil välskötta skoterleder. Västanfjällets skoterklubb har sedan 80-talets början samarbetat för ett ordnat skoteråkande och de underhåller lederna väl. Längs lederna finns det tillgång till vindskydd, övernattningsstugor och även närhet till camping och skotercafé.

Längskidspår finns både i själva Bjurholm och i ett flertal byar runt om i kommunen. Agnäsbacken erbjuder allt från skidskola, barn- och familjområden till betydligt tuffare åkning. I puckelpisten har det hållits både SM-tävlingar och tävlingar i Europacupen de senaste åren. Agnäsbacken erbjuder husvagnsplatser och Agnäs Stugby har stugor i närheten av backen.

Naturligtvis finns det mycket mer i Bjurholm att uppleva och det mesta i Bjurholm är av naturliga skäl småskaligt – men en stor upplevelse likafullt som du och din familj kommer att ha glädje av lång tid efteråt.

Välkommen till Bjurholm!

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!