Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 456 st

Borlänge

Aktiviteter
I Borlänge finns något för alla, oavsett om du är ute efter fartfyllda aktiviteter eller lugn och ro. Den som gillar höjder kan hoppa fallskärm eller flyga luftballong, räcker inte det kan man segelflyga också. För den som hellre håller sig på marken kan vi rekommendera folkrace, gokart eller curling. Varför inte göra ett besök till vårat häftiga äventyrsbad Aqua Nova? Sedan finns naturligtvis allt som har med naturen att göra. Bad och skogspromenader är självklara favoriter i trakten, liksom fiske. Ädelfisk finns det gott om, sjöar likaså. Och till Dalälven är det bara ett stenkast.

Shopping
Det är inte för inte som Borlänge kallas ”Dalarnas Köpstad”. Kupolen är vårt stora shoppingcentrum i tre våningar med butiker och restauranger. Men du hittar också spännande gårdsbutiker, små boutiquer, udda försäljningsställen och stormarknader. I Borlänge Centrum finns ett flertal butiker och en rad trevliga caféer och restauranger med mat från världens alla hörn. Turistinformationen ligger i centrum liksom biblioteket.

Sevärdheter
Det finns mycket att se i Borlänge. Natur, kultur och historia hittar du överallt. Här har vi samlat en del av allt som finns att se.
– Framtidsmuseet
– Jussi Björling museet
– Geologiska Museet
– Ornässtugan
– Gammelgården
– Rommehedslägret
– Pylonen, Vägverkets museum
– Ekoparken
– Torsångs motormuseum

Boende
Det finns många valmöjligheter för den som vill tillbringa en natt eller två i Dalarnas lilla storstad. För den äventyrlige rekommenderar vi lappkåta med badtunna utanför knuten och eldstad som enda kokmöjlighet. För dig som hellre bor bekvämt på hotell, vandrarhem, camping eller i stuga, finns det sammanlagt ca 1000 bäddar att välja mellan.

Evenemang
Borlänge har ett brett utbud av evenemang och nöjen, framför allt när det gäller musik och idrott såsom Sveriges största musikfestial Peace & Love och fotbollscupen Dalecarlia Cup. Här finns även aktiva teaterföreningar som återkommande ger föreställningar, stora möjligheter att få uppleva livespelningar, jazzklubb, rockklubb, musikteater, revysällskap, orkesterförening, rockhögskola m.m.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!