Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

Bromölla

Naturen och upplevelser i centrum
En naturskön kommun mellan Skånes största sjö Ivösjön och Östersjön.
Hit är du välkommen om du vill njuta av naturen och tystnaden längs med någon av våra vandringsleder som alla har olika naturtyper och ger dig en härlig känsla. Vi har 7 olika vandrings- och cykelleder och en kanotled. Dessutom kan du paddla ut och upptäcka någon av Ivösjöns alla obebodda öar och leva Robinson-liv för en dag eller mer.

Unik fossiljakt
Bromölla har också Sveriges enda fältstation som är öppen för besökare där du har möjlighet att sikta fram 80 miljoner år gammal fossil i lera. Lunds universitet har haft utgrävningar här och nu är platsen alltså öppen för dig tillsammans med en kunnig paleontologisk guide. Garanterade fynd!

Mer aktiviteter
Konstutställningar finner du på våra gallerier men även på museer sommartid. På Nymölla kvarn demonstreras kvarnen och här kan du även köpa nymalet mjöl.Tycker du om lokalproducerad mat och lokala produkter är ett besök på någon av gårdsbutikerna en trevlig upplevelse. Och vill du bara ta det lugnt och bada lite finns det 7 badplatser i kommunen - både i hav och sjö!

Humleslingan
Upptäck turistvägen Humleslingan som går på vackra vägar runt Ivösjön. Du färdas genom en bygd som en gång var centrum för den svenska humleodlingen. Humleslingan bjuder på spektakulära vyer, mysiga rastställen och god mat. Här finns sevärdheter som Humletorkan, Gudahagen, Bäckaskogs slott och Kjugekull utemuseum.

Bruksorten Bromölla
Att Bromölla är en bruksort syns tydligt. Bruksmiljöerna finns kvar - i centrum är åtta brukshus bevarade från seklets början. Två av husen rymmer en arbetarbostad och ett lanthandelsmuseum. Industrin intar en dominerande plats och vid torget ligger ett imponerande brukskontor. På Iföverkens industrimuseum kan du lära om företagets hundraåriga historia och hur det präglat Bromölla.

Filmpalatset - Årets Biograf 2001
När du är i Bromölla ska du koppla av med en film på ortens Filmpalats, utsedd till Årets Biograf 2001 i SVT:s Filmkrönikan. Här får du uppleva den senaste tekniken inom ljud och bild i en komfortabel miljö.

Välkommen att upptäcka Bromölla!

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!