Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 077 st

Eda

Skicka e-post

Eda kommun

0571-283 70

Morokulien Infocenter
673 93 Morokulien

Välkomna till en gränskommun med nära till allt. Vi har bara en och en halv timme med bil till Karlstad, lika långt som till Norges huvudstad Oslo, och ännu närmare till både den internationella Flygplatsen Gardermoen och Karlstad Flygplats.

Här finns flera idrottsföreningar och kulturföreningar som bidrar till ett aktivt föreningsliv med många kulturhistoriska sevärdheter och flera evenemang. Hembygdsgårdarna är öppna för allmänheten under somrarna. Här kan man köpa kaffe och hembakat bröd, hantverk och utställningar samt underhållning av olika slag. Valfjället Skicenter är vår stora turistmagnet under vintersäsongen.

Under sommaren lockas många golfspelare till Eda för att gå ett varv på Noresunds Golfbana. Den är en av Sveriges vackraste 18-hålsbanor med sjöutsikt var du än står, eller varför inte prova på Farmers Golf på Norstugan.

Kommunen har många gränshistoriska minnesmärken, bl.a. Fredsmonumentet, Eda Skans, Beredskapsmuséet, Skansen Hultet och Eda Glasmuseum. Eda Glasbruk lades ner 1953, men mycket glas finns bevarat och föreningen har även ställt i ordning arbetarbostäderna.

Eda kommun är ca. 825 kvkm och har ca. 8700 inv. De tre största tätorterna är Charlottenberg, Åmotfors och Koppom. Skogarna samt de största sjöarna Ränken, Bysjön, Hugn och Askesjön gör kommunen attraktiv för friluftsaktiviteter som vandring, kanot och fiske.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!