Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 101 st

Ekerö

Välkommen till Ekerö kommun – Kulturens övärld med två världsarv - Birka på Björkö med Hovgården på Adelsö samt Drottningholmsområdet

De två världsarven är ingen tillfällighet.
Bron mot Drottningholm är en bro till en annorlunda värld. Här möter dig ett skärgårdslandskap med 140 öar, kobbar och skär. En säregen övärld där du minst väntar dig att finna den – en god bit in i landet.

Att öarna haft en speciell lockelse på människor i alla tider är lätt att förstå. Det är också lätt att se. För ingen annanstans i Sverige kan du på ett så koncentrerat område se spåren av människan och hennes kultur i en levande miljö.

Mellan de två världsarven – vikingatid och svenskt 1700-tal - finns ett fantastiskt kulturlandskap med bl.a. åtta magnifika 1100-talskyrkor, praktfulla slott och herrgårdar. Ett rikt och livligt konstliv representeras av berömd arkitektur, museer och konstateljéer. Upplev unika slottsparker, vackra trädgårdar och naturreservat. Hos oss finns gårdsbutiker med närodlat/närproducerat och möjligheter till självplock samt försäljning av konsthantverk på ett flertal platser. Här finns också IVV-certifierade vandringsleder, badplatser, gästhamnar och reguljärtrafik till Birka från Jungfrusund och Hovgården.

Kulturens övärld bjuder på mycket mer än vacker rofylld natur och spår från en spännande historia. Den som söker sina egna äventyr och upplevelser finner dem här. Hos oss finns något för alla, oavsett ålder och intresse.

Dela:

SCR
Snälltåget
MTRX 20
Sommarbanner Snälltåget
Skansen
City Conference Center
Vidbynäs Gård

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!