Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 073 st

Emmaboda

Skicka e-post

Emmaboda Turistbyrå

0471-181 17

Stationhuset, Järnvägsgatan 31
361 30 Emmaboda

Ta dig tid att lära känna Emmaboda och du kommer att se spåren av ortens rika historia. Det var här Vissefjärdabonden Nils Dacke gjorde sig känd i hela Norden för sin frihetskamp mot den svenske kungen och hans fogdar. Vilhelm Moberg är en annan person som lämnat ett tydligt avtryck i Emmabodas historia. Hans beskrivningar och berättelser om de småländska torparna lever för alltid kvar långt utanför de småländska gränserna. Många av de platser han beskriver finns bevarade och går att besöka än idag.

När du är i Emmaboda befinner du dig i Glasriket. Miljön med sina byggnader runt glasbruken är unik och shopping av designglas är ett måste. Kombinationen med orörda skogar och vackra sjöar gör att det finns många fiskemöjligheter och ett antal leder för vandrare, cyklister och mc-förare här. Emmaboda har dessutom ett väldigt rikt utbud av evenemang. Är man musikvän så kan man besöka Emmabodafestivalen i Rasslebygd som blivit en av de mer namnkunniga musikfestivalerna i landet. Motorevenemang som ”En dag på Strippen” har blivit väldigt populära och lockar motorentusiaster från hela Sverige. För de kulturintresserade är ”En dag med Moberg” ett uppskattat kulturevenemang liksom de olika evenemangen i Duvemåla.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!