Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Falun

Världsarvet med Falu Gruva
Falu Gruva, staden och bergsmansbygden är sedan år 2001 Världsarv. Börja ditt besök i Världsarvet i Världsarvshuset vid Falu Gruva. Här får du information om hela Världsarvet.

Falu Gruva har alltid fascinerat sina besökare. Carl von Linné beskrev den som ”Sveriges största under, men faslig som helvetet”. Ett besök i gruvan är en stor upplevelse, en spännande guidad resa genom århundraden. Här finns även Gruvmuseum om Kopparbergets 1000 åriga historia, gruvhospital, hantverkare, antik & kuriosa, gruvbutik, Teknikverksta’’n och servering.

I världsarvet ingår också Trästaden Falun, som består av gruvarbetarstadsdelarna Elsborg, Gamla Herrgården och Östanfors, och bergsmansbygden med bl a Gamla Staberg.

Spännande Kulturkrockar i Carl Larssons Sundborn
Med sina 60.000 besökare per år är Carl Larsson-gården ett av Sveriges mest besökta turistmål. Här får man uppleva Carl och Karin Larssons konstnärshem Lilla Hyttnäs så som det såg ut runt sekelskiftet. Missa inte heller den fascinerande sekelskiftsgården Stora Hyttnäs.

På Carl Larsson-gården Kvarnen visar utställningen med olika teman år från år.

Flanera, shoppa och trivs i Falun
Den uppmaningen är lätt att följa. Den gamla historien och traditionerna innebär inte att vår stad slumrar i det förgångna. Tvärt om, Falun är i hög grad en stad i nuet med ett pulserande centrum. Gatuliv, kaféer, restauranger, uteserveringar, välsorterade varuhus, fräscha gallerior och många trevliga butiker i alla tänkbara branscher gör Faluns stadskärna levande.

Lugnet
På Lugnet är det idrotts- och friluftsintresset som är utgångspunkten. Här utövas 57 av Riksidrottsförbundets 67 specialidrotter i moderna inom- och utomhusanläggningar året runt. Lugnet är också värd för många internationella och nationella idrottsevenemang liksom konserter, mässor och utställningar. Ett besök vid hoppbackarna är verkligen att rekommendera, därifrån har du en fantastisk utsikt över Falu stad.

Runn
Falun är en vacker sjö – och vattenstad med underbara möjligheter för segling och kanotturer. Missa inte de guidade familjeturerna eller kryssningarna med M/S Slussbruden som tar dig ut mellan de många öarna. Vintertid är sjön Runn ett paradis för långfärdsskridskoåkare med flera mil plogade banor.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!