Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 076 st

Gällivare

Vi hälsar dig välkommen till Gällivare i hjärtat av Lappland. Här, 10 mil norr om polcirkeln, kan du uppleva det du länge bara drömt om. Orörd vildmark, fjäll, skidåkning, fiske, midnattssol och en mängd upplevelser och aktiviteter är bara en bråkdel av det vi har att erbjuda.

Gällivare är en ort med tre kulturer: samisk-, gruv- och nybyggarkultur, och även en ort med tre språk; samiska, finska och svenska. Sevärdheter är bl a Aitikgruvan, LKAB-gruvan, Hembygdsområdet, Ettöreskyrkan, Muddus nationalpark och naturreservatet Dundret. På vintern finns här Dundrets skidanläggning som erbjuder välpreparerade backar av internationell klass och mer än 100 km längdspår.

Här finns något för alla, stora som små, äventyrare och livsnjutare. Både sommar och vinter erbjuder vi ett digert utbud av aktiviteter samiska upplevelser, Tjautjas djurfarm – Sveriges nordligaste djurpark och hundspann.

I kommunen bor ca 19 000 invånare varav ca 15 000 i tätorterna Gällivare, Malmberget och Koskullskulle.

Två av Sveriges nationalparker ligger i Gällivare – Stora Sjöfallet och Muddus, vilka är en del av världsarvsområdet Laponia. I Gällivare har vi dessutom 14 vackra naturreservat.

Välkommen till Gällivare, tillsammans vill vi göra din längtan till verklighet.

Vägbeskrivning
Gällivare ligger centralt i Norrbotten. Med flyg från Stockholm är du här på mindre än två timmar. Men självklart kan du även välja att ta tåget, bussen eller bilen till oss. Veolia Transport kan erbjuda flera avgångar per dag från Stockholm. Om du vill resa med buss står Länstrafiken tilll din tjänst. Med bil kan du välja mellan Inlandsvägen (väg 45) eller E4/E10:an längs kusten.

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!