Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 521 st

Gävle

Utbudet av aktiviteter är stort för en stad av Gävles storlek. Det i en kombination av Gävles läge och det goda värdskapet är det som lockar hit musik-, teater- och idrottslivet att komma hit.
Både internationella evenemang och små lokala tillställningar blir välbesökta. Men det finns ju så mycket mer att uppleva … Ofta är det kontrasterna som ger de starkaste upplevelserna. Få saker går upp mot den kokande stämningen i en fullsatt ishockeyarena när slutspelet eller guldet jagas. Trots mängder av SM-vinster är vi långt ifrån mätta på framgångar. Att nästa morgon paddla ut på en spegelblank sjö, ta en promenad genom Boulognerskogen eller gå på upptäcktsfärd i något av Gävles museer, är något helt annat.
I Gävle väljer du själv mellan skållhet, stillhet och nyfikenhet.
Korta avstånd mellan det mesta gör att du hinner mer än du tror. Utförsåkning på dagen och stå-upp på kvällen, cityshopping på förmiddagen och nöjespark efter lunch. Det är lätt att bli bortskämd och tro att det är lika enkelt på alla andra ställen i världen.

Städer med runt 100 000 invånare är idealiska. De är tillräckligt stora för att erbjuda ett intressant utbud, men inte större än att du lätt kan överblicka allt som händer. Vi gillar våra uteserveringar,torghandeln, picknicken i Boulognerskogen, att stå med ett fiskespö mitt i stan eller att gå en runda på golfbanan både före och efter jobbet. Vi gillar närheten som gör livet lite enklare. Vi gillar också möjligheten att ta oss vidare ut i världen.60 minuter till Arlanda är ett utmärkt exempel på vad vi menar närhet.

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!