Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 089 st

Gislaved

Här är några förslag på besöksmål i Gislaveds kommun. Mer information får du genom att besöka någon av våra turistbyråer eller vår hemsida.

Isabergsområdet
Isaberg är kanske mest känd som vintersportort med sina 8 nedfarter och 9 liftar men i det stora vildmarksområdet finns det möjligheter till både aktiva och lugna upplevelser. Golf kan du spela på Isabergs golfklubb med 2 st 18-hålsbanor. En på varje sida om Nissan. Kanoting, fiske och vandring är några andra förslag. Eller bara vara. Boende finns från camping till stuga till lyxigt boende i hotellmiljö.

Fågelsjön Draven
Naturreservatet Draven är ett av Sveriges intressantaste fågelområde. Det är en viktig häckningsplats för en lång rad fåglar, främst änder och vadare. Bland de mest kända arterna är sångsvanen. Det finns 2 st fågeltorn och en vandringsled runt hela sjön.

Hembygdsgårdar – domarringar
Gör en resa från forntid till nutid genom Gislaveds kommun på några timmar. Vad hände för 2500 år sedan vid domarringarna i Smålandsstenar och vem bodde i Högloftsstugan intill? På Villstads hembygdsgård får du veta mer

Museer
På Gislaveds industrimuseum får du intressanta tillbakablickar på industrins utveckling i vår bygd. Du kan bland annat följa bildäckets historia. På Ölmestadsmuséet får du uppleva hur skolsalarna såg ut förr i världen. Provsitt en bänk! Eller bläddra i en av Sveriges största skolplanschsamlingar. I Ryds lantbruksmuseum kan du följa hästens tidevarv och se jordbrukets första maskiner.

Shopping
Varför inte köpa hem en stekpanna från Skeppshults gjuteri? Surra fast den på Skeppshultscykelns pakethållare Eller en tomte från Åsas tomtebod? Eller kanske ett par Hestrahandskar? Det finns mycket tillverkning i vår kommun. Mer uppslag får du genom turistbyråerna.

Bo och äta
Vill du bo i en liten röd stuga vid en sjö eller lite mer lyxigt? Kanske har du husvagnen på släp? Hos oss hittar du säkert något som passar. Vill du sedan äta något gott så skall vi klara av det också. Det är inte för inte vi har det gastronomiska tecknet för gästgiveri i vårt kommunvapen.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!