Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 810 st

Götene

Skicka e-post

Destination Läckö-Kinnekulle

0510-200 20

Nya Stadens Torg, Gamla Rådhuset
531 31 Lidköping

Bygden kring Götene har tidigt varit befolkad, då det förutom Götene kyrka från 1100-talet finns ett antal fornlämningar såsom domarringar och gravplatser.

På 1870-talet byggde en man en man vid namn Carl Johansson både ett mejeri och en ångkvarn i Götene, en handelsbod etablerades också. 1942 anlades en torrmjölksfabrik - idag heter den Arla Foods och en av kommunens största arbetsgivare.

I Husaby döptes Olov Skötkonung av en engelsk missionär början av 1200-talet. Västergötland blev därmed det första kristnade svenska landskapet och bas för många av de första svenska medeltidskungarna.

Kinnekulle "Det blommande berget" erbjuder besökaren en mängd sevärdheter och många av dessa står naturen själv för. Under våren och försommaren blommar bland anant orkidéer, körsbärsträd och den ovanliga ramslöken.

Kinnekulle består av fem på urberget lagrade bergarter. Falkängens Hantverksby och Hellekis säteri är två uppskattade besöksmål.

Vägbeskrivning
Vid E20 ca 15 mil till Göteborg och ca 33 mil till Stockholm.

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!