Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 810 st

Kontaktcenter i Hässleholms kommun

Upplev en annorlunda del av Skåne. I Göingebygden gör det skånska landskapet tvära kast - från det kontinentala slättlandskapet i söder till vildmarkskänslan i norr. Här hittar man djupa tysta skogar, fina ängsmarker, vackra fiskevatten och ostörda badsjöar.

Cykla på slingrande skogsvägar eller låt vandringsleder inspirera till långa utflykter. Kom naturen riktigt nära i de unika våtmarkerna, med sitt rika fågelliv, där fågelskådare kan njuta av rariteter. Den som tycker om långa golfrundor möter utmaningen på någon av våra golfbanor.

Göingebygdens historia är gränsfolkets historia. Under 1600-talet stred de frihetskämpande snapphanarna mot den svenska konungen. Den levande historien finns bevarad i skansar och försvarsanläggningar från denna tid. Förnämligast av dem alla är välbevarade Hovdala slott.

Mer levande historia möter kyrkobesökaren i kyrkomålningar och vackra hembygdsgårdar som berättar mer om hur livet levdes förr i Göingebygden.

Tykarpsgrottans underjordiska inre bjuder på spännande guidade turer, där kalkstenens historia berättas.

I anrika kurortsmiljöer bjuds än idag det goda i livet i form av moderna spaanläggningar. Passa på att få en behandling. I Göingebygden är det lätt att koppla av och hitta till en lugnare livsrytm.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!