Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 073 st

Södra Dalarna – Avesta Hedemora

Släpp loss barnen i Palatset och Metropoolen, klappa älgar och stå öga mot öga med ett urtidsdjur. Shoppa loss bland idylliska kulturmiljöer och våra gårdsbutiker på landet!

I Södra Dalarna finns även fina naturskatter och härlig vildmark. Sjön Hovran, Tyttbo och Nedre Dalälven med Färnebofjärdens nationalpark är ett stort vattenparadis med mycket bra fiske och ett av Sveriges absolut bästa gäddvatten. Längs med Pråmleden i gränslandet mellan Dalarna och Gästrikland hittar du fina vandrings-, cykel- och kanotleder som följer vägar och stigar vid ledens sjösystem och kulturmiljöerna i området.

Småskaligt och lokalproducerat utgör några av höjdpunkterna i stora matupplevelser i Södra Dalarna. Lokala delikatesser som Oppigårds öl från Ingvallsbenning har vid flera tillfällen fått pris för sina ölsorter och berömda LissEllas Senap, som flera år i rad vunnit VM-guld vid senapens inofficiella VM.

Upplev musikaliska äventyr i sommarnatten, spökvandringar, skördefest och stort midsommarfirande. Sov gott i Tingshuset eller på Garpenbergs Slott. Njut av utsikten över Dalälven från någon av våra stugor eller vakna till livet på en bondgård!
Välkommen!

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!