Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Helsingborg

Korsa sofistikerad storstad med småstadscharm och lägg till en puls av livsnjutning. Det är Helsingborg! Här har du lika nära till sköna sandstränder som till shopping och kulturupplevelser, vilket ger staden en speciell atmosfär. Shoppingstråken bjuder på omväxlande stadsmiljöer och unika butiker inom design, inredning, kläder och delikatesser.

Kaféerna är många och krogarna ännu fler, Helsingborg hör till en av landets krogtätaste städer och bjuder på smakresor runt hela världen. Nivån på restaurangutbudet är också mycket högt. Helsingborg har hela sju restauranger som är med i White Guide 2013.
Närmast vattnet, i vackra Norra hamnen, ligger flera restauranger och det arkitektoniskt uppmärksammade Dunkers kulturhus. Flera av våra andra kulturella guldkorn finns i samma område.

Utsikt över sundet och grannlandet Danmark har du från stora delar av city men tornet Kärnan ger bästa vyn. Helsingborgs utmärkta läge gör också att du enkelt kan göra utflykter till grannlandet Danmark, Europas vackraste park, 2010, Sofiero och hisnande Kullaberg i keramikbygden Höganäs.

Välkommen till Helsingborg!

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!