Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 456 st

Engelbrekts Äpple AB

Engelbrekts är ett familjeföretag som odlar äpple på drygt 40 hektar på Kullahalvön i nordvästra Skåne. Det kustnära läget bidrar till ett milt, gynnsamt klimat för fruktodling.

Odlingen hos Engelbrekts består av cirka 170 000 träd. Sorter som odlas är bland andra- Discovery, Aroma, Zari, Ingrid-Marie, Elise och Rubinstar.

Varje höst skördas ungefär 1 300 ton äpple som sedan lagras i kylar på gården. Lagringen sker huvudsakligen i så kallade ULO-lager där syrehalten sänks så att mognadsprocessen avstannar i äpplena. På så vis kan frukten lagras länge och vi kan njuta av svenska äpplen långt in på sommaren.

Innan äpplena kan säljas måste de kvalitets,- och storlekssorteras. Detta görs i packeriet som även det, finns på gården. Engelbrekts äpplen säljs dels till grossist genom Äppelriket, dels i den egna gårdsbutiken. Här kan du köpa äpplen från våra odlingar – must, cider och honung. När Du köper äpple i gårdsbutiken kan du välja mellan att köpa en stor låda på 12 kg, en liten låda på 6 kg eller hjälper vi Dig plocka ihop en påse efter egna önskemål.

För aktuella öppettider, evenemang, samt information om öppettider kring jul och påsk hänvisar vi till vår facebooksida:

https://www.facebook.com/engelbrektskullabygden/

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!