Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 074 st

Höör

Höör ligger mitt i Skåne, på gränsen mellan slättlandskapet och skogsbygden. Kommunen präglas i norra halvan av ett skogslandskap, ringlande grusvägar, åsar och sjöar. I södra halvan finner vi den mer traditionella skånska naturen med slättlandet som omger de båda Ringsjöarna.

I Höörs kommun bor idag ca 14700 invånare och är en blomstrande småföretagarkommun med en bred service till invånarna. Höör har goda kommunicationer som gör att det är lätt att ta sig till och ifrån Höör. Här finns ett varierat kulturutbud, allt från konst till jazzkonserter, loppis till opera. Kulturhuset Anders i Höörs tätort är Höörs kulturcentrum, med konsthall, konsertsal och biosalong. Inne i Höör ligger flera butiker och matställen. Det ligger även två köpcentra i Höör, Bilema Stormarknad och Frosta Center, som är en galleria.

Populära besöksmål är Skånes Djurpark, Bosjökloster och flertalet strövområden. I de olika strövområdena finns det möjlighet till att vandra, fiska, bada och cykla. Skånes Djurpark är en djur- och naturpark där över 800 nordiska djur lever i stora hägn. Parken är öppen alla dagar året om. Bosjökloster vid Ringsjöns strand grundades som ett nunnekloster år 1080. Idag ägs slottet av familjen Bonde. Parken är öppen året om och i parken strår den 1000-åriga eken.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!