Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 073 st

Jokkmokk

Jokkmokks Kommun ligger på Polcirkeln och är till ytan Sveriges näst största kommun. Den totala ytan är 19 474 km2. Hälften av området utgörs av ett vidsträckt fjällområde som bjuder på fantastiska naturupplevelser.

I kommunen finns fyra av Svergies nationalparker: Sarek, Padjelanta, Stora Sjöfallet och Muddus. Dessa ingår i Laponiaområdet, som i december 1996 utnämndes till ett av jordens världsarvsområden. Laponia valdes dessutom till ett kombinerat natur- och kulturarv, vilket är ovanligt.

Jokkmokks vintermarknad har som en oavbruten tradition hållits första torsdag, fredag och lördag i februari ända sedan 1605. Marknaden pågår under några intensiva dygn då attraktioner och kulturutbud med konserter, föreläsningar och utställningar knappt kan beskrivas. Det är en känsla som måste upplevas.

Vägbeskrivning
Resan till Jokkmokk går med flyg via Gällivare, Luleå eller Arvidsjaur om du inte väljer att ta tåget till Murjek för vidare transport med bil eller buss. Sommartid kan man även resa till Jokkmokk med Inlandsbanan.

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!