Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 369 st

Karlshamn

Karlshamn bjuder på vacker natur, pittoresk stadskärna och ett aktivt näringsliv. Det är en gemytlig handelsstad med mysiga gränder och bakgårdar och livaktig torghandel. I Karlshamn kan du gå på intressanta stadsvandringar, i grupp eller på egen hand, och se alla vackra välbevarade trähus och byggnader.

I det pittoreska Kulturkvarteret finns Karlshamns Museum (där både brännvinskungen L O Smith och Karlshamnsfödda Alice Tegnér har särskilda minnesrum), Skottsbergska gården - en av landets bäst bevarade köpmansgårdar från 1700-talet, Konsthallen och Punschmuseét - här visas hur Karlshamnspunschen tillverkades i staden på 1800-talet.

Under sommartid kanske en härlig båttur ut till skärgårdsidyllen Tjärö kan locka eller varför inte ett spännande besök ut till den gamla befästningsön Kastellet? En strandpromenad längs med havet från Utvandrarmonumenetet av Karl Oskar och Kristina leder dig ut till pittoreska Vägga Fiskhamn med rökeri och restaurang.

Östersjöfestivalen, som alltid infaller vecka 29, lockar mängder av besökare varje år och naturreservatet Långasjönäs är ett mycket attraktivt besöksmål både sommar och vintertid.

Dela:

SCR
SJ

© Trido AB 1997-2020
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!