Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 641 st

Kävlinge

Kävlinge ligger bra till - omväxlande vacker natur med vindpinade pilalléer, slingrande dalgångar, inbjudande sandstränder, små pittoreska byar, ett böljande odlingslandskap med inslag av lummiga blandskogslundar och märkliga fornlämningar från gamla tider. Men också ett blomstrande näringsliv, väl utvecklade kommunikationer med korta avstånd till storstäder, universitet och kontinent. Här finns något för alla smaker!

Naturen är aldrig långt borta i Kävlinge kommun: Dagstorps backar bjuder på en hissnande utsikt över landksapet. På Järavallen (ett av våra fem naturreservat) möts du av omväxlande natur med strandängar som övergår i skogs-, hed- och mossemarker. Den idylliska kustbyn Vikhög är värd ett besök, likaså Barsebäcks by.

Är du road av fornlämningar lär du inte bli besviken. Få platser i Sverige har ett sådant koncentrat av gamla boplatser och gravhögar som just Kävlinge kommun. Mest känd är Gillhögsgraven från stenåldern. Runstenen i Ålstorp tros vara från 1100-talets mitt. I Stävie och Lackalänga verkade skalden Esaias Tegnér som kyrkoherde 1812-1823.

Vill du få visioner om en bättre livshållning kan du besöka Pegasus Trädgård vid ån i Hög – här kan du träffa konstnärer och ekologer, följa ekologisk byggnation och möta dockteaterkonsten. Vid Landnamnsdagarna dukas det till vikingagille vid Vikingatider i Löddeköpinge och under sommaren kan du lyssna till Musik vid ån.

Ån har i alla tider utgjort en naturlig transportväg. Nu är den en källa till avkoppling med fiske, kanotturer och flottfärder. Många anser att vi har det bästa gäddvattnet i Europa. Skulle gäddan lura dig, finns det gott om aborre, ål och öring.

Shoppa kan du göra på många platser i kommunen. Mest känd är handelsplats Center Syd med över hundra butiker. Missa för den skull inte utbudet i tätorterna. På en av våra fyra golfbanor, Barsebäck GCC, utspelas många internationella golftävlingar av högsta klass.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!