Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 742 st

Kinda Turistbyrå

Kinda a different Kinda life

Här är det nära till naturen och kulturen, med upplevelser för liten och stor. I Kinda har människor bott i över 5000 år och landskapet hänför. Vackra ängar, urbergsgrottor, hag- och vildmark lockar till strövtåg, äventyr, cykel- och grotturer.

I Kinda finns mer än 400 sjöar som tillsammans med Kinda kanal med dess 15 handdrivna slussar, Stångån och spännande vattendrag inbjuder till bad, kanot- och båtäventyr på egen hand eller i grupp. Genom Kinda slingrar sig Sverigeleden. Den upplever du bäst på cykel. Vill du vandra, går 110 km av Östgötaleden genom Kinda och för dig som vill uppleva Kinda från hästryggen finns allt från ridning för nybörjare till avancerade kurser i dressyr. Vill du prova på att spela golf gör du det på Björndals Golfbana som är en naturskön och tekniskt intressant skog- och parkbana.

Kulturlivet är rikt året om. Hantverkare, författare och konstnärer hittar inspiration och arbetsro i Kinda. Du hittar design, hantverk, teater, konst och musik.

På egen hand eller med guide upptäcker du naturreservat, fornlämningar, kyrkor och museér. Kinda är rikt på kulturskatter. Här hittar du riksklenoder som Tidersrums kyrka - Östergötlands äldsta träkyrka och Kisa Emigrantmuseum som får oss att minnas den stora utvandringen till Amerika i mitten på 1800-talet. Detta uppmärksamas med en Amerikavecka varannat år. Nästa gång går den av stapeln 21-28 juli 2017.

Kinda satsar på fiske och jakt. Fiskar gör du året om. Här finns många fiskevatten för den erfarne fiskaren, semesterfiskaren eller för den som är på jakt efter kräftor. Viltrika jaktmarker lockar både jägaren och den naturintresserade.

Dela:

SCR
Snälltåget
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2022
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!