Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 519 st

Köping

Visste du att, syret vi andas upptäcktes av C W Scheele, apotekare i Köping och att nationalsången vi sjunger skrevs av Richard Dybeck, född i Odensvi, strax utanför Köping.

Välkommen till Köping!
Köping med 24 600 innevånare ligger vid Mälarens innersta vik. Läget, centralt i Mälardalen, är värdefullt både för arbete och fritid. Det starka och mångskiftande näringslivet och de utmärkta kommunikationerna gör Köping till något mer än en vanlig medelstor kommun. Beger du dig utanför staden finner du ett leende mälarlandskap med goda möjligheter till både båt- och badliv. Eller, lite längre norrut, genuina bergslagsmiljöer med herrgårdar, kulturminnen och susande vattendrag.

I Köping finns flera muséer, alla inom promenadavstånd. Snickerimuseet Nyströmska gården, Köpings Museum med apoteksavdelningen, ”Scheeles minne”, Brandmuseet visar stadens brandskyddshistoria, välbevarade redskap och berättelser om stadsbranden 1889 och gasexplosionen 1976. I småbåtshamnen finns lokstallet och KUJ Järnvägsmuseum. Som en oas i Karlbergskogen ligger Friluftsmuseet Gammelgården.

De välbesökta Bil & Teknikhistoriska samlingarna visar en stor och unik samling bilar från en svunnen tid. Mercedes-Benz från 1929, Bugatti, Voisin och Panhard-Levasson från 1912 bara för att nämna några av rariteterna. Automobilerna visas i anrika lokaler med tidsenlig inredning. Öppet alla dagar maj – september, missa det inte!

Hungrig och trött? Välj bland caféer och restauranger både centralt och en bit utanför stan. Fina pittoreska miljöer, sjöutsikt eller skogsgläntor. Önskar du centralt boende, eller kanske lugnt och fridfullt nära naturen? Avstånden är inte långa. Herrgård, hotell, vandrarhem eller camping, oavsett vad du väljer hoppas och tror vi att du kommer att trivas.

I centrum utefter Stora Gatan, som är gågata, och de kringliggande gatorna finns varierat utbud av detaljhandel, från stora varumärkeskedjor till specialaffärer och torghandel. Vid infarten till Köping från E 18 ligger Entré Köping med butiker med trädgård, skinn och sängar som specialitet och ett köpcentrum med dagligvaror, detaljhandel och gott om parkeringsplatser.

Att söka det speciella, lite annorlunda kanske och förena det med en utflykt på landsbygden lockar många. Runt Köping finns många fina byar att besöka. Här finns hantverkare i både keramik och guld, kuriosabodar och mysiga caféer. Omgivningarna är vackra med många sevärdheter, fornminnen och natursköna platser för egen kaffekorg.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2023
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!