Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 851 st

Krokom

I Krokom möter du det genuina och äkta. Här lever kunskaper, traditioner och hantverk som numera är så gott som bortrationaliserade i storstäder och turistorter. Ta chansen att prova något alldeles nytt, eller för all del, riktigt gammalt. Lukta. Smaka. Känn. Lyssna. Se. Väck dina sinnen till liv!

Krokomsbygden är full av traditioner. Spåren efter tidigare kulturer är många och tydliga i våra trakter. Besök keramiker, slöjdare, skräddare och dockmakerskan i deras verkstäder. Du kan också lära dig att färga med växter, tova ull, måla korgar, baka tunnbröd, timra och stänga gärdsgård. Hemvändarveckorna bjuder på allt från marknader till folkfest och logdanser. Spelmansstämmor och teaterföreställningar vill man inte missa. På en fäbodvall finns levande djur och du får smaka på hemgjorda getostar. Hembygdsgårdarna serverar fika.

Sevärdheter: I Krokoms kommun kan du uppleva 7000-åriga hällristningarna och besöka museum som tex Jo-gården i Åse - ett museum om kalk, Mus-Olles museum i Ytterån som är en unik och enorm samling förpackningar och prylar, Skogs- och flottarmuseet i Laxviken där världens fösta skoterprototyp finns och Skansen Klintaberg i Valsjöbyn som är en militär anläggning från andra världskriget.

Natur: Här öppnar sig ett stort och mäktigt naturområde. Landskapet är omväxlande med bördiga slätter, myrar och kärr, vidsträckta skogar och stora men snälla fjäll. Två älvar, många bäckar, sjöar, forsar och fall. Här är gott om vilda djur och sällsynta växter, men få människor. Söker du lugn så hittar du det här. Till Krokomsbygden kan du komma alla tider på året. Varje årstid har sin charm och egenart. Hos oss kan du verkligen uppleva växlingarna.
På hästryggen tar du dig ut till den orörda vildmarken. Gå en guidad blomstervandring upp till Ansättfjällen. Följ naturstigar in i Urskogar. Besök fjällnära träd- och örtagårdar. Gå den gamla E14 fram till en fäbodvall. Spana efter Storsjöodjuret. Längs Fiskevägen är det tätt mellan goda fiskeställen med välutrustade rastplatser, stugbyar och campingar.

Vägbeskrivning
Ca 20 km väster om Östersund, väg E14 mot Åre. 15 km från Östersunds flygplats. Järnvägsstation ligger mitt i Krokoms centrum.

Dela:

SCR
Trillevallens Högfjällshotell
SJ
Snälltåget
TaxiKurir banner
Sommarbanner Snälltåget

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!