Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 661 st

Kumla

Som turist i Kumla kan du bland annat uppleva Konst på Hög, en permanent skulpturutställning på toppen av den 100 meter höga Kvarntorpshögen. Under sommarhalvåret sker här en mängd aktiviteter med allt från musik och teater till konstutställningar. I Kumla finns även konst att skåda i någon av våra tre konst- och utställningshallar, på Galleri Örsta samt runt om i stan.

Missa inte heller Kumla Sjöpark som sammanlänkar Djupadalsparken, Djupadalsbadet och campingen till ett stort fritidsområde. Här finns Sjöparkens växthus, en ståtlig byggnad som har konstruerats för att bära fram växter och blommor. Här kan du besöka orangerierna, trädgårdarna och växthusen, samt äta gott på restaurang och café Goda Rum.

Kumla ses av många som ”skostaden”. Epoken avtog under 1960-talet och idag finns här Europas enda levande skoindustrimuseum, ett museum med daglig tillverkning av skor.

Offentliga byggnader i Sverige smyckades förr med stenarbeten. De flesta från stenhuggeriet i Yxhult utanför Kumla. Nu finns här Stenarbetarmuseum Yxhult, med maskiner, gipsförlagor och avancerade landskapsmodeller.

Sanna Hed var en av Sveriges största mötesplatser. I dag finns här Sanna Hed Militär- och Friluftsmuseum med officersmäss, officersbostad, soldattorp och skomakarstuga.

Lundmarkska skolan var den första skolan i Kumla och togs i bruk 1808, 40 år innan skolreformen genomfördes. Nu kan man se den som den såg ut för drygt 100 år sedan.

Dela:

SCR
SJ
Gilla landet
Tågkompaniet-Norrtåg

© Trido AB 1997-2019
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!