Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 6 138 st

Kumla

Här nedan har vi samlat ihop några tips för dig som vill besöka Kumla.

Unika Kvarntorps friluftsområde

Ett spännande och unikt område som erbjuder mängder av aktiviteter och upplevelser inom natur, kultur och friluftsliv. Bada i vårt härliga friluftsbad, cykla downhill nerför Kvarntorpshögen eller på våra mountainbikeleder, vandra, motionera i "Trappan" och träna i naturgymmet, eller varför inte ta en runda på golfbanan! Här finns även naturreservat, museum och skulpturutställning att besöka.

Vackra Kumla stadspark

Ett fantastiskt parkområde med bland annat ståtliga Sjöparkens växthus, inom- och utomhusbadet Djupadalsbadet med camping och skojiga lekplatsen "Tivoli". Här finns tid för vila, sinnesro, aktiviteter och gemenskap.

Kumla är en fantastiskt konststad

Här finns mycket vacker och unik konst att ta del av, allt från skulpturer på mäktiga Kvarntorpshögen till Galleri Örsta med sin vackra glasbeklädda fasad. Hos oss finner du verk från flera av landets främsta konstnärer. På toppen av Kvarntorpshögen hittar du till exempel landets kanske märkligaste skulpturutställning "Konst på Hög". Konsten finns även runt om i hela Kumla och på Kumla bibliotek finns vackra Kumla utställningshall.

Vår historia

I Kumla finns mycket historia att ta del av. Allt från unika museer till gravfält och rester av Kumlas födelseplats. Man brukade förr säga att ”I Kumla finns mer skomakare än folk”, och under 1930-1950-tal var det inte någon överdrift. Kumla är också känd för sitt stenhuggeri, här har man brutit och bearbetat sten sedan medeltiden.

Mer information om vad som finns att uppleva och göra i Kumla hittar du på www.visitkumla.se

Varmt välkommen till Kumla!

Dela:

SCR
Snälltåget

© Trido AB 1997-2024
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!