Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 101 st

Kungsbacka

Shopping, salta bad och spännande kultur!
Kungsbacka har fantastisk natur på nära håll - allt från trolska skogar till vidsträckta ljunghedar och öppet hav. Längst i norr lockar mjuka klippor och i söder barnvänliga sandstränder. I inlandet finns fina sjöar för både bad och fiske.

En shoppingstad utöver det vanliga
Upplev shopping på hög nivå! Kungsmässan är ett modernt köpcenter och flerfaldigt belönat som Sveriges trivsammaste. Freeport är Västsveriges enda riktiga outlet där du hittar välkända varumärken till fyndpriser. Innerstaden bjuder på pittoresk och mysig atmosfär med caféer, restauranger och butiker. Första helgfria torsdagen varje månad, året om, är det torgmarknad.

Kultur & Sevärdheter
Besök Tjolöholms slott, Sveriges enda tudorslott, alldeles vid havet. Känn historiens vingslag på Fjärås Bräcka och besök järnåldersgravfältet med ett 100-tal bautastenar. I 1800-talsbyn Äskhults upplever du dåtid i nutid. Dessa tre besöksmål ligger i den södra delen av Kungsbacka. Den västra delen bjuder på spännande sjöfartshistoria om kaperiepoken med kaparkapten Lars Gathenhielm i spetsen. Du kan besöka hans grav i Onsala kyrka. I Onsala finns också Gottskärs hamn och strax utanför ligger Sveriges äldsta bevarade dubbelfyr, Nidingen.

Kattegattleden - Sveriges första nationella cykelled
Kattegattleden invigdes 2015 och är Sveriges längsta turistcykelled. Leden är 37 mil lång och är till största delen asfalterad och bilfri. Den sträcker sig från Helsingborg i söder, hela vägen genom Halland, och upp till Göteborg i norr.
Du cyklar i en fantastisk kustnära natur med närhet till härliga sandstränder och vackra utsiktsplatser. Leden tar dig genom pittoreska fiskelägen och mysiga städer. Under cykelturen passerar du flera historiska platser och intressanta besöksmål som alla är väl värda ett besök.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!