Sverigeresor.se

Sök upplevelser, boende och resor i Sverige – 7 075 st

Kungsör

Vid Mälarens sydvästra strand ligger Kungsör i naturskön miljö. Många svenska kungar och drottningar har haft platsen som sin tillflyktsort. Här har Karl XI jagat björn, Gustav Vasa skrivit brev och drottning Kristina tränat ridning.

På Kungsudden, vid Arbogaåns utlopp i Mälaren, lät Gustav Vasa bygga en kungsgård och i den byggnad som finns kvar finns idag ett hembygdsmuseum och ett mysigt café med en uteplats som erbjuder en fantastisk utsikt över Mälaren. Kungsudden ligger endast 5 minuters promenad från järnvägsstationen.

Kungsör - en naturupplevelse
Det mest utmärkande med Kungsör är naturen och med Kungsudden som utgångspunkt är det enkelt att ge sig ut på upptäcktsfärd. Kungsörsleden, som går genom skog, eklandskap och restaurerade strandängar, är 25 km lång och börjar och slutar vid Kungsudden. Den norra delen går i naturreservatet Jägaråsen. Det är ett mycket strövvänligt område med en sagolik utsikt från raststället Rundelborg och flera möjligheter till grillning och bad.

Det finns också flera cykelleder i Kungsör och fina leder för ridning och paddling.
För dig som vill uppleva Kungsör med guide, så finns det cirka tio natur- och kulturguider att välja mellan. De har alla olika specialområden och är bokningsbara året runt. För mer information om leder, naturområden, guider med mera, besök vår hemsida eller kontakta turistinformationen.

Boende för alla smaker
I Kungsör finns det plats för både båten och familjen. Det finns en vacker gästhamn och naturskönt boende erbjuds på allt från camping och stugor till hotell och bo-på-lantgård. Du hittar dem alla på vår webbplats.

Vägbeskrivning
Kungsör ligger längs Svealandsbanan och E20 med flera större städer inom bekvämt avstånd. Från Stockholm tar man sig med tåg på 1,5-2 timmar. Från Eskilstuna tar det cirka en kvart. För den som färdas med bil, ligger Kungsör tjugo minuters resa från Eskilstuna och cirka 40-45 minuter från Västerås och Örebro.

Dela:

SCR

© Trido AB 1997-2021
Alla priser är inkl. moms om ej annat anges. Sverigeresor.se garanterar ej att information om enskilda produkter stämmer.

Nyhetsbrev

Gratis tips om upplevelser, boende och resor i Sverige
– direkt till din e-post!